Od úvodního hvizdu mělo utkání výborně tempo, čemuž přispívala i skvělá atmosféra v hale. Taktická bitva nenabízela příliš šancí. Když už se jeden z týmů dostal do slibnější příležitosti, brankáři obou týmů byli na svém místě. Úvodní dějství nakonec branku nenabídlo a do šaten se šlo za nerozhodného stavu.

Ten však ve druhé půli vydržel jen několik vteřin. V čase 20:15 šly hosté do vedení poté, co si nástřel teplického hráče před branku srazil smolně Dušan Künstner do vlastní sítě. Vzápětí mohlo být s domácím týmem ještě hůře, Ondřeji Vahalovi ale tentokrát pomohlo břevno. Hráči Interobalu se snažili o vyrovnání, k výraznější šanci se však nedostávali, a tak na brankáře Teplic vysílali střely z větší vzdálenosti, které gólman hostů dokázal vyrážet. Ve 32. minutě Tepličtí opět udeřili, když se prosadili po závaru před plzeňskou brankou. Na tento stav zareagoval Marek Kopecký hrou bez brankáře. Plzeň při power-play dokázala obranu Teplic rozpohybovat, nicméně všechna zakončení končila buďto těsně vedle nebo na hrdinovi zápasu gólmanovi Hůlovi.

Plzeňští se poprvé v ligové sezoně gólově neprosadili a v úvodním semifinálovém duleu podlehli Teplicím 0:2. Další utkání je na programu v úterý 19. dubna na severu Čech.

Ohlasy po utkání

Dušan Künstner (hráč Plzně): "Hrál se vyrovnaný a hodně bojovný zápas. Moc šancí jsme neviděli. Rozhodla bohužel jedna chyba na začátku druhého poločasu. Možná jsem mohl míč odkopnout lépe, ale balon mě trefil na stojnou nohu a odrazil se do brány. Teplice nás měly načtené při hře s brankářem v poli, brzy nás začaly presovat. Každopádně se nic nemění. Pořád musíme, a chceme vyhrát tři zápasy. Nyní jedeme do Teplic pro vítězství. Jednou prohrou série nekončí."

Michal Hůla (brankář Svarogu): "Zápas rozhodla naše produktivita. Ze dvou šancí jsme dokázali dvakrát skórovat. Sice nešlo o nejpohlednější góly, ale padly tam. Plzeň skórovat nedokázala a my vezeme domů první důležitý bod. Utkání bylo hodně opatrné. Nikdo nechtěl udělat první chybu. Tyto zápasy budou rozhodovat maličkosti a my jsme naštěstí dali hned po přestávce rychlý gól. Sice jsme pak na chvíli přestali hrát, ale ustáli jsme to."

| Statistiky

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.