„Musíme si sednout a říct si, co chceme od další sezony. S jedním tréninkem týdně bude těžké udržet první ligu,“ namítá nejproduktivnější hráč České Lípy Tomáš Fichtner.

Jak byste zhodnotil utkání na Slavii?

Myslím si, že jsme začali docela dobře. Vedli jsme 1:0. Ale věděli jsme, že Slavie je jinde. Celý zápas jsme mohli zvládnout pouze poctivou obranou, což se nám od páté minuty už příliš nedařilo. Hrozně jsme propadávali a dělali individuální chyby. Tím pádem to domácí Slavia rychle otočila, a pak už nebylo o čem.

Podařilo se vám vstřelit vedoucí branku. Jak ta situace vypadala z vašeho pohledu?

Rozehrával se roh, který vyskočil nahoru na Radka Hrdého. Ten to nastřeloval na zadní a já jsem to zavíral, jak jsem měl. Nebylo to těžké usměrnit. V podstatě mi nastřelil nohu a od ní se to odrazilo do branky.

Jak se vám hrálo, když jste věděli, že nejste ještě zachránění?

Úplně jsme si to nepřipouštěli. Samozřejmě jsme v průběhu zápasu zjišťovali, jaký je stav v Řepích, protože tam by se to dalo zlomit. Sparta ale nedopustila žádné překvapení a ve druhém poločase to zvládla.

Jaké bude hodnocení celé sezony. Budete mít lepší pocit než minulý rok?

Myslím si, že to bylo hodně podobné s loňskou sezonou. Tento rok jsme začali celkem fajn. Udělali jsme v prvních zápasech docela dost bodů. Vstup byl super. Pak se to ale zlomilo v Ústí, kde jsme prohráli nešťastně 1:2 a od té doby jsme natáhli nešťastnou šňůru, kterou jsme nemohli dlouho zlomit. Když už to vypadalo, že spadneme, tak jsme se zvedli a zvládli jsme dvě důležitá domácí utkání s Rapidem a Helasem, což nás asi zachránilo.

Co způsobilo to, že vás postihl v průběhu ročníku delší výpadek stejně jako minulou sezonu?

V první řadě to byla tréninková docházka, protože nebyla úplně valná. Jsme tady zkušení kluci, ale máme i mladé, kteří na to nebyli úplně zvyklí. Nedařilo se nám. Bylo velice těžké nastavit se v hlavě, když jsme přijeli na nějaký zápas, který byl pro nás velice důležitý a my jsme ho znovu nezvládli. Pak jsme padali, níž a níž. Bylo to hrozně těžké.

Vám se opět podařilo být nejproduktivnějším hráčem týmu.

Od naší první čtyřky se to čeká, že budeme bodovat. Jsem za to rád, ale v první polovině sezony mi k tomu hodně dopomohl Ondra Havrda a na konci Radek Hrdý, takže bez nich bych to určitě neudělal.

Co čeká na Démony po konci sezony v následujících týdnech?

Čeká nás ještě jedno pohárové utkání Libereckého kraje, takže v nějakých trénincích asi pokračovat budeme. Hlavně si ale musíme sednout a říct si, co chceme od další sezony. S jedním tréninkem týdně bude těžké udržet první ligu.

A jaká bude budoucnost samotného Tomáše Fichtnera?

Musím říct v první řadě, že jsem v Démonech rád. Jsem tady spokojený. Uvidíme, co bude dál. Když to mám říct ale za sebe, tak nevidím smysl v tom, trénovat jednou týdně na takové úrovni.

Další aktuality

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.