„Je to super. Lepší by to jedině bylo, kdybychom došli dále na EURU, ale i tak jsem velice spokojený,“ tvrdí devětadvacetiletý futsalista.

Jaké máte pocity po zisku trofeje v Poháru SFČR?

Úžasné. Podařilo se nám k tomu vstřelit šest gólů. Dlouho jsme nevyhráli žádný titul, nyní se nám to po delší době povedlo. Takže pocity jsou super.

Podílel jste se krásnou vstřelenou brankou a asistencí. Jak situace vypadaly z vašeho pohledu?

Dost si takové podobné zakončení cvičím na tréninku. Snažil jsem se to trefit, tak jak to trefuji normálně. Vyšlo mi to a jsem za to rád.

Máte za sebou také účast na mistrovství Evropy. Co říkáte na poslední úspěšné týdny?

Je to úžasné, protože jsme na EURO dokázali historický úspěch. První slovenská účast a hned postup ze skupiny do čtvrtfinále. Tady zase pohárová výhra. Myslím si, že je to úplně super. Lepší by to jedině mohlo být, kdybychom došli dále na EURU, ale i takto jsem velice spokojený.

Pro Chrudim ale sezona zdaleka nekončí. Na co se připravit v boji o ligový titul a zkompletování doublu?

Nejprve bych určitě řekl, že se musíme soustředit na každé další utkání. Jít od zápasu k zápasu. Jít krok po kroku. Vyhrávat každý zápas, abychom do play-off měli co nejlepší formu. V play-off to pak pochopitelně dotáhnout až do finále, ale opět musíme dělat postupné kroky.

Východočeský celek již ve finále Poháru SFČR využil dvě nové posily Torrese a Marka Radovanoviče, který již v Česku působil. Co na ně říkáte?

Marko se nám velice hodí dopředu, protože je to klasický pivot. Příliš se nehýbe dozadu a je pořád vepředu. Podrží míč. Myslím, že to mohli vidět všichni, že mu tohle jde dobře. Při debutu dokonce hned skóroval. Torres je taková hračička. Snaží se přecházet v soubojích jeden na jednoho. Je výborný na balonu. Myslím, že to pro nás bude obrovské posílení.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.