V závěru roku se vůbec neztratil ani v Lize mistrů. Do nového roku 2022 vstupuje jako vítěz ankety pro nejlepšího futsalistu do 21 let s čerstvou pozvánkou do reprezentace.

Upřímně, vypadalo to, že na palubovce se cítíte lépe než při přebírání cen, jaké to bylo?

Jasně, že je to lepší hrát než rozdávat rozhovory před tolika lidmi, ale nakonec jsem to zvládl. Chtěl bych poděkovat všem, kdo pro mě hlasovali, vážím si toho.

Byl to váš nejlepší futsalový rok?

Myslím si, že se mi hodně vydařila druhá půlka sezony, na začátku jsem se nechytal. Pak mi ale vyšla ta druhá polovina a hlavně play-off. Mám za sebou věci, na které se dá vzpomínat v dobrém.

Trenér vám dal hodně šancí v play-off, byl to ten zlomový moment?

Byl to určitě zlomový moment. Marek Kopecký dává prostor mladým hráčům, je to určitě důležité, aby se dostali i do těch těžkých zápasů. Pořád na mě apeluje, abych na sobě dál pracoval. Potřebuju chodit víc do posilovny a přidávat si, vím o tom.

Podobný příběh prožil i další mladý hráč Dušan Kűnstner…hecujete se spolu?

My spolu s Dušanem sedíme v šatně vedle sebe, máme si o čem povídat. Máte pravdu, že je to podobné i u něj. Nic nedostáváme zadarmo a musíme na sobě dál pracovat.

Vy jste se zranil při druhém zápase Ligy mistrů v Plzni, ale vzpomínky na to přesto zůstaly dobré, ne?

Celá Liga mistrů byla super, hlavně domácí turnaj, který jsme hráli před plným hledištěm, přišli kamarádi, rodiny. Hnali nás dopředu. Zranil jsem se, měl jsem výron a měsíc jsem se dával dohromady. Přišel jsem o zápas s Barcelonou, mrzelo mě to a mluvil jsem o tom s klukama v kabině. Říkali mi, ať jsem v klidu, že vykopeme zase titul a s Barcelonou se zase potkáme. (úsměv)

Předávání futsalových cen jste jako Plzeňáci úplně ovládli, byl tu kromě Marka Kopeckého i Michal Seidler, navíc Tomáš Vnuk skončil těsně druhý. Čím to, že se vám takhle v klubu dařilo?

Je to další důkaz, že tvrdá práce se vyplatí a přinese úspěchy. Potvrdilo se to i tady. Než přišel Marek Kopecký, tak nám to v kabině moc nefungovalo, bylo to rozhádané. Trenér nastavil mantinely, co si kdo může dovolit, a podle mě to teď šlape, jak má.

Říkal jste, že budete chtít titul obhájit, bude to těžší než vloni?

Bude to náročnější, Chrudim je špička, vždyť patnáct let slyšíte ve futsale jenom o nich. Nám se podařilo je ve finále porazit 3:0 a to je prostě super. Očekávám, že nám to budou chtít vrátit a ve finále se sejdeme i v této sezoně.

Předpokládám, že nelitujete toho, že jste se rozhodl věnovat futsalu…

Určitě ne, fotbal mi nevyšel, tak jsem v patnácti šel zkusit futsal a chytnul jsem se a zůstalo mi to do dneška. Baví mě to víc než fotbal, člověk je pořád v kontaktu s míčem, ve hře.

Dostal jste pozvánku do reprezentace, jak velkou radost vám udělala?

Je to další splněný sen, jsem hodně rád, že jsem dostal šanci se ukázat. Jede tam pět kluků z Plzně, budu to mít v tomhle jednodušší. Jsem také rád, že jsem se stihl uzdravit.

Další aktuality

Vondráček chce Slavii pomáhat i góly
Vondráček chce Slavii pomáhat i góly 28.02.2024

Kromě čistého konta pomohl brankář Adam Vondráček Slavii ke třem bodům proti Liberci také naprosto přesnou střelou přes celé hřiště do odkryté branky. "Sedlo mi to luxusně," říká v rozhovoru, ve kterém také prozradil, proč mu tak dlouho trvalo obléct si svlečený dres.

Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost
Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost 15.02.2024

Za čtyři zápasy v Helasu stihl Dominik Balog vstřelit tři branky a připsat si jednu asistenci. Co vlastně dvaadvacetiletého futsalistu do Brna z Chrudimi přivedlo? A co všechno si kromě svého herního vytížení pochvaluje?

Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii
Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii 31.01.2024

Jeden z nejzkušenějších slávistů Martin Brychta působí v letošní sezoně také v roli vedoucího mužstva. Kromě své vlastní přípravy na zápas tak dohlíží na různé předzápasové povinnosti. I přes tři vážná zranění kolene dotáhl počet svých startů v 1. Futsal lize na 200 a stále si připisuje další. Při této příležitosti jsme ho požádali o vzpomínkový rozhovor.