Jak těžké bylo naskočit do 1. Futsal ligy po tak dlouhé pauze a rovnou v Chrudimi? Doplatili jste na tu dlouhou pauzu?

Nevím, jestli to bylo ovlivněné tím, že jsme dlouho nehráli. Chrudim byla výborně připravená, mají celou reprezentační lajnu výborně sehranou a my jsme tahali za kratší konec. Vyhráli zaslouženě a my můžeme být rádi, že to ještě skončilo pro nás milosrdným výsledkem.

Pavel Drozd říkal, že na jejich vkus měla Slavia dost šancí. Nebylo to o tom, že jste nevstřelili v úvodu gól?

Asi ne. Chrudim hrála tak dobře, že bychom to měli těžké, i kdybychom jim odskočili. Je to ale škoda, i já jsem měl tři nadějné šance, mohlo to vypadat jinak. Chrudim ale podala zkušený výkon a byli lepší.

Trenér proměnil složení čtyřek do druhé půle, chtěli jste něco změnit?

David Frič nás nabádal, abychom nezalezli a nehráli jen na výsledek čtyři, pět nula, ale abychom hráli stejně dál a nezalezli. Takové zápasy nám do budoucna mohou pomoct.

Máte po třech zápasech s Teplicemi, Plzní a Chrudimí čtyři body. Jste s tím spokojení?

Nakonec to můžeme hodnotit kladně, asi bychom to před těmi zápasy brali. Proti Teplicím jsme myslím hráli dobře, vyhráli jsme v Plzni, kde jsme hráli týmově, a měli i trochu štěstí. Teď přišla prohra, ale je na čem stavět.

Jaký byl to byl pro vás zážitek být na světovém šampionátu?

Bylo to úžasné, doufám, že si to ještě aspoň jednou zopakuju. I když já jsem tam byl spíš jako fanoušek, měl jsem hroznou radost, že jsem tam mohl být a nedíval jsem se jen v televizi. Pokud celý život dělám futsal, tak pro takové akce.

Zaujalo vás tam něco konkrétního?

To musím říct, že všechno. Přístup, profesionalismus, Portugalsko, Španělsko i Brazílie mají deset, patnáct lidí v realizačním týmu, každý maká na tisíc procent i při rozcvičce. Emoce, fanoušci, opravdu to byla velká zkušenost.

Dal jste si vy nějaký cíl, v čem se těm nejlepším hráčům vyrovnat?

To bude hodně těžký. (úsměv) Je to úžasná motivace, po návratu zpátky chci dál makat a pracovat na sobě.

V pátek vás čeká další soupeř – FTZS Liberec. Co od nich čekáte?

Věřím, že to zvládneme, měli bychom tyto týmy porážet. I proto jsem rád, že jsme s těmi nejsilnějšími soupeři dokázali na začátku uhrát tak dobré výsledky. Liberec hraje sympaticky, zlepšili se, ale přesto nepochybuji o tom, že tři body zůstanou v Edenu.

Další aktuality

Vondráček chce Slavii pomáhat i góly
Vondráček chce Slavii pomáhat i góly 28.02.2024

Kromě čistého konta pomohl brankář Adam Vondráček Slavii ke třem bodům proti Liberci také naprosto přesnou střelou přes celé hřiště do odkryté branky. "Sedlo mi to luxusně," říká v rozhovoru, ve kterém také prozradil, proč mu tak dlouho trvalo obléct si svlečený dres.

Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost
Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost 15.02.2024

Za čtyři zápasy v Helasu stihl Dominik Balog vstřelit tři branky a připsat si jednu asistenci. Co vlastně dvaadvacetiletého futsalistu do Brna z Chrudimi přivedlo? A co všechno si kromě svého herního vytížení pochvaluje?

Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii
Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii 31.01.2024

Jeden z nejzkušenějších slávistů Martin Brychta působí v letošní sezoně také v roli vedoucího mužstva. Kromě své vlastní přípravy na zápas tak dohlíží na různé předzápasové povinnosti. I přes tři vážná zranění kolene dotáhl počet svých startů v 1. Futsal lize na 200 a stále si připisuje další. Při této příležitosti jsme ho požádali o vzpomínkový rozhovor.