Čisté konto, vysoká výhra, vyšlo to proti Slavii úplně ideálně?

Vždy se dají najít chyby, ale upřímně s takhle dobrým výsledkem jsem ani já nepočítal. Čekal jsem, že to bude daleko vyrovnanější utkání, ale první poločas jsme zvládli hodně dobře hlavně v koncovce. Po první půli už bylo takřka rozhodnuto a my jsme si pak už jen výsledek pohlídali.

Neměli jste trochu ze zápasu obavu, když se hrálo po tak dlouhé pauze?

Nebylo to snadné se rychle přeorientovat z reprezentačního režimu na ten klubový, dlouho jsme se s klukama neviděli, tak jsem se naší souhry docela obával, ale na hřišti si to docela sedlo a dopadlo dobře.

V prvních dvou kolech jste přišli o čisté konto v závěru, chtěli jste se toho dnes vyvarovat?

Gól nechceme dostat v žádném zápase, v těch prvních dvou kolech se nám to nepovedlo. Nevím, jestli jsme si na to dali pozor, nebo to tam Slavii prostě nepadlo, protože šancí měla na náš vkus dost. V tomhle je prostor ke zlepšení.

Vy osobně si pamatujete takhle vydařený první poločas ze střeleckého hlediska?

Tak už se mi to párkrát dát hattrick za poločas povedlo, ale ne proti takovému týmu z vrchu tabulky, jsem za to rád.

Kdy jste začal cítit, že se vám bude takhle střelecky dařit?

Chytil jsem se hned s prvním dotekem s míčem a sebevědomí šlo nahoru, věřil jsem si i na ty další šance. Gólů tam ještě mohlo padnout i víc, ale jsem rád i za ty tři.

Který z těch gólů byl nejsnadnější? Ten první?

To spíš ten třetí, kdy mě Honza Křemen nastřelil z půlky a gólman nebyl v brance. Při tom prvním mě zase trefil Tomáš Koudelka (úsměv).

Jak jste si vůbec užil mistrovství světa?

Bylo to něco jiného než tady v klubu, celé dny byly úplně jiné, jenom pocit, že trénujete v těch velkých halách – to už je zážitek. Bylo to krásných dvaadvacet dnů, ale musíme zase přepnout na náš klubový režim a pracovat naplno tady.

S jakým pocitem jste z Litvy odjížděli?

Měli jsme za cíl postoupit ze skupiny, to se nám podařilo, nebyl to propadák. Ale po druhé půli se Španělskem jsme cítili, že kdybychom ten první poločas zvládli lépe, tak jsme se mohli rvát o čtvrtfinále trochu důstojněji.

Našel jste tam nějaké hráče, od kterých jste si vy osobně něco mohl vzít?

Zápas s Brazílií byl zážitek na celý život, vidět hráče jako je Dyego nebo Ferrao v akci, to je škola futsalu. Na ty se dá koukat celý den. Ferrao to je učebnice hry na pivotu. Sen může být se nějakým způsobem jeho kvalitě přiblížit. On je ale neskutečný, k tomu žádný český hráč nemůže mít ani blízko.

Další aktuality

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.