Liberec vám v pátečním utkání nedal nic zadarmo, čekali jste tak náročné utkání?

Já jsem to čekal, protože my se tady s nimi známe, víme, že šli nahoru. Liberec může potrápit kohokoliv z pětice klubů nahoře. Při hře v pěti nás vždycky přinejmenším zatlačili na vlastní polovinu. Byl to vyrovnaný zápas, který rozhodly maličkosti, ve kterých jsme byli my lepší.

Mohu se ještě vrátit k zápasu s Libercem? Co jste si říkali o přestávce, kdy to bylo stále jenom o dvě branky, a ještě Adriano vykopával míč z prázdné branky?

Trenér nám říkal, abychom nepřestali hrát naši hru, že vedeme o dvě branky, že to musíme za každou cenu urvat za tři body.

Jak se vám osobně zatím v Teplicích líbí?

Jsem tady zatím futsalově nejšťastnější, protože trénujeme tady každý den a přijde mi, že futsal tu má smysl. Spoluhráči jsou hodně šikovní, jen bude potřeba to dát ještě víc dohromady a chce to čas, aby si to všechno ještě sedlo.

Sešli jste se v jedné čtyřce s Jaroslavem Slavíkem, to máte asi na co navazovat…

My jsme spolu hráli dva roky v Plzni, pak pár zápasů v České Lípě a teď jsme se sešli tady. Vypadá to, že je nám to souzené.

Co jste říkal na výkon Wiliama, který s vámi trénoval teprve týden a hned tu dal dva góly?

Je to super posila, ale nemá to moc jednoduché. My tady dva měsíce trénujeme signály a on na to měl týden, musí se rychle zapracovat.

Jak jste spokojený s tím, jak Teplice vstoupily do nového ročníku 1. Futsal ligy?

Myslím si, že výsledkově to byl super začátek. Už se hlavně těšíme, aby se hrálo, bylo to náročné pořád jenom trénovat.

Prozradíte nám, jak vlastně v týmu komunikujete? Mluvíte portugalsky nebo anglicky?

Trenér mluví plynule anglicky, já chodím na doučování angličtiny, dáváme to dohromady. Nějaká ta portugalská slovíčka už jsem taky ale pochytil. (úsměv)

Další aktuality

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.