Jaké to pro vás bylo utkání?

Bylo to zvláštní, poprvé jsem se rozcvičoval na druhé straně hřiště. Mám tady stále spoustu známých, i když se to tady, jako každý rok, docela dost obměnilo. Byl to celkově takový zvláštní pocit. Kabinu hostů jsem ale našel.

Nebyl to přece jenom víc vyrovnaný zápas, než jste sami čekali?

My jsme si proti Teplicím docela věřili, věděli jsme, že když budeme bojovat a jezdit, vyhrávat souboje, tak že jim to bude nepříjemné. Je škoda, že to nakonec nedopadlo. Měli jsme docela dost šancí, ale nepadalo nám to tam. Teplice měly při tečovaných střelách štěstí. Rozhodla větší produktivita, ale my jsme odehráli dobrý zápas.

Hráli jste na dvě čtyřky, ale naskočila v docela klíčovém momentu i ta třetí. Jak to máte nastavené?

Hrajeme na dvě čtyřky, ta třetí čeká na svoji šanci, aby to v pravý moment oživila a rozběhala. Jsou plní energie, mladí kluci, musí se ukázat, je určitě dobře, že se dostanou do hry.

Liberec má teď za sebou pět zápasů s top kluby, jaké to je se připravovat na taková utkání, do kterých nejdete jako favorit?

Je to pořád stejné jako na každý jiný zápas, my do všeho půjdeme s tím, že chceme bodovat, nepodaří se to vždycky. I proti Teplicím jsme si za stavu 2:2 říkali, že se může něco povést, ale jedeme dál, snad to vyjde příště.

Jak jste v Liberci přečkali dlouhou ligovou pauzu?

Bylo to dlouhé, my jsme ale dobře potrénovali, zkoušeli jsme i nějaké taktické věci. Sehráli jsme i přípravné utkání, tak to nějak tak uteklo. Už se těšíme na další zápasy, že se bude už hrát.

Další aktuality

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.

Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo
Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo 05.04.2024

V nominaci reprezentačního trenéra Marka Kopeckého se objevila některá velice zajímavá a nečekaná jména. Jedním z nich je Tomáš Chráscina, který si v pětadvaceti letech po povedené sezoně Žabinských Vlků oblékne poprvé dres nároďáku.

Martin Brychta: Jsem na tým obrovsky pyšný
Martin Brychta: Jsem na tým obrovsky pyšný 02.04.2024

Třiatřicetiletý Martin Brychta se na začátku sezony stal vedoucím mužstva a do hry naskakoval sporadicky jen jako poslední hráč. Jak to ale ve sportu chodí, vše bylo jinak a nakonec dovedl Slavii s kapitánskou páskou na rukávu do semifinále a navíc jako jediný z aktérů vstřelil v každém zápase gól.