Před chrudimskou halou je umístěný plakát Zpátky na vrchol. Tak jak jste na to tento úkol připravení?

Máme za sebou tři týdny těžké fyzické přípravy, ještě ve středu před generálkou jsme měli fyzická cvičení s těžkými váhami, na tréninku to nevypadalo moc pěkně, trochu jsem se obával, že budeme mít při generálce proti Slavii těžké nohy. Ale když budu mluvit za sebe, já jsem se cítil dobře, i když herní praxe nám stále trochu chybí. Byl to náš první zápas a zároveň i generálka, takže jsme to v závěru prostřídali, aby si to osahali všichni. Na to, že to bylo první utkání, to mělo až překvapivě docela i dobrou úroveň, byl to pro nás velice zajímavý vstup do sezony. Kdybychom takové tempo a kvalitu udrželi, a navíc proměňovali víc šancí, tak to pro nás může být hodně zajímavá sezona.

Jak se v Chrudimi změnil kádr? Skončil Felipe, to je takový skoro nezvyk, že tu není, jsou tu jiní brankáři…

Odešel Rennan, Yuri, Dima (pozn. Litviněnko) i Felipe. Vedení se rozhodlo, že půjdeme touto cestou, je možné, že se tým bude postupně okysličovat, ale teď by bylo zbytečné, když nebudeme hrát Ligu mistrů, tu držet šest cizinců, když dva stejně nemohli ani hrát, takže já tomu kroku rozumím. Teď se čeká, jak se ukážou kluci, kteří nedostávali tolik prostoru, je to na nich, aby ukázali, že tu jsou právem. Je to nakonec tak, že jich sice odešlo hodně, ale z cizinců jen jeden, který by pravidelně hrál.

Jak dlouho jste musel kousat to, že jste ve finále s Plzní takhle padli?

Kdybyste se mě zeptal, po týdnu, čtrnácti dnech, po měsíci… Tak to jsem to kousal pořád hodně těžce. Teď už je to v přípravě jiné. Tam jsme zklamali hlavně my zkušení hráči a cizinci, kteří to tady měli táhnout. Nikdo z nás se nepotkal s formou, kterou jsme měli v semifinále nebo na konci základní části, kdy jsme hráli opravdu dobře. I s Teplicemi jsme odvedli nadstandardní zápasy, takže jsem věřil, že to tempo už je zpátky a že to úroveň našeho futsalu šla už nahoru. Ale bohužel se to ve finálové sérii nepovedlo a prohra tři nula na zápasy je obrovským neúspěchem.“

Jak těžké to bude při stále větší konkurenci to letos změnit? Už to dávno není Chrudim a ti ostatní…

Už to ale není několik let, teď je liga hodně vyrovnává, ale my nemůžeme být alibisti a říkat, že titul nechceme nebo na něj nemáme. Tady jsme zklamali my hráči, kteří jsme to měli táhnout. Ambice jsou stále nejvyšší a letos budeme chtít vyhrát titul zpátky, zvlášť po tom promarněném finále.

Na úvod vás čeká doma Rapid Ústí nad Labem. Ten zápas v minulé sezoně mají asi fanoušci stále v paměti…

Vloni si to pamatuju přesně, byli jsme tři hráči po karanténě, musel jsem hned do zápasu po deseti dnech v obýváku, byl jsem zmatený a bál jsem se lidí. (úsměv) Zápas se nevyvíjel dobře, minutu před koncem jsme prohrávali o gól. Nakonec to Felipe na konci trefil z úhlu neskutečně do šibenice. Myslím si, že je to velké varování, abychom to zvládli a nic nepodcenili, to platí i o druhém zápase s Českou Lípou.

Pracoval trenér také na tom, abyste jako reprezentanti byli připravení na světový šampionát?

Je zcela jasné, že trenér chce, abychom byli na šampionát dobře připravení, budeme mít ještě další fyzickou přípravu tento týden. Nebudeme mít takový kemp jako mají Brazilci, Rusové nebo Portugalci, kteří stihnou šest, sedm zápasů a jsou spolu dlouho, co já vím tak asi šest týdnů. Může to být náš handicap na šampionátu, ale my jsme už dokázali, že jsme mistři improvizací a zvládáme takové zápasy. Třeba ty v baráži s Chorvatskem.

Jste hodně rád, že zůstal trenér Conde?

Vždy, když se neudělá nějaký úspěch, tak se ve všech sportech ukazuje na trenéra a na brankáře, potom na klíčové hráče. Kdo zápasy v play-off viděl, tak ví, že jsme se nedokázali popasovat s tím my hráči. Trenér Conde nás dobře připravil, je to jeden z nejlepších trenérů, který tady byl. Těžko s tím něco dělat, když nám desetkrát ukáže nějakou situaci a my z ní stejně inkasujeme, tak za to jenom těžko může on. Já osobně jsem rád, že tady dál pokračuje a má stále ty nejvyšší ambice. Chce s námi získat titul zpátky.

Další aktuality

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.