Jak dobře jste v Plzni připravení na novou sezonu, ve které budete obhajovat mistrovský titul?

To se uvidí až v samotném začátku. Je škoda, že je to takový zvláštní start a před mistrovstvím světa odehrajeme dva zápasy v rychlém sledu za sebou a pak přijde pauza. Máme za sebou tvrdou přípravu, odehráli jsme čtyři náročné zápasy za sebou, ve kterých jsme protočili kompletní kádr. Měli jsme tam trochu zdravotní problémy. S výkony jsem tak napůl spokojený: s prvním zápasem v Hohensteinu i s polským mistrem jsem byl hodně spokojený, i když jsme první utkání s Poláky prohráli, ale byl to z obou stran hodně kvalitní futsal. Odveta už byla z naší strany špatná, to si musíme vyhodnotit. Kádr zůstal pohromadě a já věřím, že až to přijde znovu naostro, že zase zapneme na plné obrátky a začátek zvládneme.

Říkal jste, že kádr zůstal pohromadě, takže jste nějaké změny neplánovali?

Původně jsme se bavili, že bychom v případě, že získáme titul, posílili o dva hráče a kádr oživili i kvůli konkurenci, objevila se i zajímavá jména na posílení, nakonec jsme do toho nešli. V přípravě se ukázalo, že kádr je poměrně úzký, budeme hrát ligu, pohár i Ligu mistrů, máme hráče i v reprezentaci. Trochu se toho bojím, ale třeba se o tom ještě pobavíme, máme ještě do konce září na případné posílení ještě čas.

Máte zájem turnaj Ligy mistrů pořádat?

Máme o to zájem, je tam snad i šance, že bychom pořadatelství mohli dostat. Los bude 30. srpna, tak uvidíme, jak to dopadne. Liga mistrů je samozřejmě velká motivace, a to hlavně pro plzeňské kluky, ale i pro vedení samotné by to byla taková třešnička na dortu za tu minulou sezonu. Záleží samozřejmě na tom, do jaké půjdeme skupiny. Já bych si přál nějakého atraktivního soupeře, ale co mám informace, tak půjdeme do té skupiny, ze které bude postupovat jenom jeden. My víme, že ani v takové skupině žádné slabší týmy nebudou. Hlavní bude to, abychom do toho šli s komplet zdravým kádrem.

V lize začínáte doma s Helasem a Slavií, co čekáte od nich?

Helas je na první zápas nepříjemný, nečitelný soupeř, nevíme, co od nich čekat. Pak v televizním duelu Slavia, ve které také zůstal kádr pohromadě, mají kvalitní, perspektivní kádr. Není to snadný začátek.

Každý se navíc na úřadujícího mistra bude chtít vytáhnout. Počítáte s tím, že to bude těžká obhajoba i z tohoto hlediska?

S tím musíme počítat a musíme své celkové vítězství svými výkony potvrdit. Každý cítí svoji šanci, první pětka se nadále vyrovnává, každý může porazit každého. Třeba tam ještě někdo zamíchá kartami. Co já vím, tak Teplice udělaly nějaké šikovné hráče, je tu Sparta, Slavia, Chrudim…myslím si, že to bude hodně vyrovnané. Doba, kdy se patnáct let řešilo jen to, s kým bude Chrudim ve finále, je pryč. Je to určitě dobře. Neříkám, že nechceme obhájit, ale víme, že to bude těžké.

Vy jste na konci sezony přiznával, že cítíte únavu, stačil jste titul alespoň pořádně oslavit a vychutnat si to?

Abych pravdu řekl, byla to spíš taková chvilková euforie a asi jsem si to úplně ještě neuvědomil. Tři dny byly nějaké oslavy, ale ty rychle utekly a pak přišly už zase telefonáty, příprava nové sezony. Jako hráč jsem si to užil asi víc, déle a hlavně jinak, jako trenér je to takové spíš o velké euforii po vyhraném zápase, po kterém přijde zase jen práce a práce. (úsměv)

Další aktuality

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.