Po sezoně ve Spartě jste se vrátil zpět do Mělníka. Jak k tomu došlo?

Došlo k tomu tak, že jsem se sešel s předsedou Mělníka panem Šubou a zeptal se ho, jestli bych mohl pokračovat ve Spartě. On mi oznámil, že odešlo spoustu hráčů. Vzájemně jsme se tedy dohodli, že tu budu pokračovat. Uvidíme, jestli mě třeba v zimě pustí někam jinam, ale zatím zůstanu v Mělníku.

Když jste předtím několik sezon v Mělníku působil, tak jste se dostal i do reprezentace…

Ano, je to tak. Snad se mi podaří dostat se do nominace.

Na hřišti se s vámi v přípravném zápase proti Slavii objevil i Jiří Novotný. To je další posila do týmu. Očekával jste jeho příchod?

Jednoho dne na tréninku za mnou přišel pan Šuba a řekl mi, že mi přivedl nového kamaráda do týmu. Takhle rychle se to sešlo.

Znáte se spolu dobře? Předpokládám, že jste za jeho příchod rád…

Rozhodně jsem rád. Známe se od té doby, co s ním hrál můj táta fotbal v Ďáblicích, kdy jsme si spolu párkrát zatrénovali, ale futsal jsme spolu ještě v jednom týmu nehráli. V reprezentaci jsme se minuli, takže jsme spolu teď poprvé.

Je to velice zkušený hráč, který by mohl ostatní na hřišti dirigovat. Je to pro vás velký přínos?

Myslím si, že přesně někoho takového jsme potřebovali. Nějakého zkušeného hráče dozadu, který nás bude dirigovat a pomůže nám v těžších vyrovnaných zápasech proti Lípě nebo Liberci. Může být tím rozdílovým hráčem.

Natrvalo přišel mladý talentovaný brankář Jan Žežulka. To je určitě další velká posila pro novou sezonu. Jak koukáte na pozici brankáře ve vašem týmu? Je na ní poměrně velká konkurence.

Určitě, je to super, že je u nás. Máme v brance ještě Martina Šandu a další kluky z Mělníka. Řekl bych, že brankáře máme velice dobré.

Jak zatím probíhá příprava na novou sezonu?

Já jsem upřímně byl pouze na pár trénincích v hale. Kluci chodili běhat na písek a do lesa. Já jsem tyto tréninky vynechával, protože jsem měl od května fotbal. Teď trénujeme v hale a dá se říct, že se dohromady sehráváme.

Nová sezona se pomalu blíží. Jak se před ní cítíte?

Cítím se hodně unaveně, ale myslím si, že to bude jen lepší a lepší. V kabině jsme si sedli. Máme super partu. Věřím, že to bude úspěšná sezona.

V prvním kole vás čeká Liberec. Ten výrazně posílil příchodem reprezentanta Jiří Barana z Teplic. Jak se těšíte na tento zápas? Je to na úvod silný soupeř?

Je to těžký soupeř, ale jsou to zápasy, které musíme vyhrávat. Příchod Jiřího Barana je zajímavý. Asi jim pomůže. Jestli však chceme pomýšlet na lepší umístění, kterým je páté nebo šesté místo, tak je musíme ve vzájemných zápasech porážet.

Další aktuality

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.

Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo
Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo 05.04.2024

V nominaci reprezentačního trenéra Marka Kopeckého se objevila některá velice zajímavá a nečekaná jména. Jedním z nich je Tomáš Chráscina, který si v pětadvaceti letech po povedené sezoně Žabinských Vlků oblékne poprvé dres nároďáku.