Váš přestup do Liberce asi čekal málokdo. Jak se to vůbec celé seběhlo?

Komunikoval jsem s Pavlem Bínou, který v Liberci hraje. Slovo dalo slovo a bylo to. Potřeboval jsme změnu. Chtěl jsem více hrát. Jsem fakt rád, že to klaplo.

Je znát, že Liberec v posledních sezonách udělal velký pokrok. Jak jste na něj před svým přestupem nahlížel?

Sledoval jsem ho pozorně. Od té doby, co postoupili do ligy, se neustále posouvají. Je vidět, že to v klubu má hlavu a patu. Jdou neustále dopředu a jsem moc rád, že toho mohu být od této sezony součástí.

Dnes jste hrál s kapitánskou páskou na ruce. To bylo nastálo?

Řekl bych, že po dnešním zápase něco přispěji do klubové kasy. To byl asi ten důvod. (smích)

Dá se předpokládat, že v Liberci budete mít větší herní vytížení. Vnímáte to jako dobrý krok i směrem k reprezentaci, kde si budete moci říct o více šancí?

Určitě. Já jsem ve Svarogu víceméně tři roky seděl a už jsem na sobě cítil, že bych potřeboval hrát. Už jsem z toho neměl radost. Jsem rád, že to takhle dopadlo.

Jaká bude vaše role v týmu Liberce? Dá se očekávat, že budete lídrem a oporou?

Doufám, že to tak bude. Chtěl bych klukům pomoct k co nejlepším výsledkům. Zatím se stále sehráváme, bylo to vidět i v prvním přípravném utkání na Slavii, ale to hlavní přijde až v nové sezoně.

Jak zatím probíhá příprava na novou sezonu?

Hodně se běhá, ale je to v hale s balonem. Máme přihrávková cvičení a zátěžovou střelbu. Jsou to dobrá cvičení na fyzičku.

Z Liberce se v minulých sezonách často ozýval cíl v podobě výhry nad týmem z první ligové pětky. Zatím se to stále nepodařilo. Je to po přestupu i váš cíl?

Doufám, že se to podaří. I proto jsem přišel. Chci hrát kvalitní zápasy proti kvalitním týmům a chci je porážet.

V září čeká národní tým mistrovství světa. Myslíte si, že i z Liberce vede cesta do nominace? Komunikoval jste váš přestup například s trenérem reprezentace Tomášem Neumannem?

Moc jsem to s ním nekomunikoval, ale doufám, že mě bude sledovat a třeba mě vezme.

Jak se těšíte na novou sezonu a jaké budou vaše cíle?

Všichni se na sezonu určitě těšíme. Máme nového trenéra Karla Vrabce, který se trénování ujal z pozice hráče, takže kabinu dokonale zná. Určitě chceme jít do play-off a atakovat páté nebo šesté místo.

Nový trenér Karel Vrabec proti vám ještě v loňské sezoně v dresu Liberci hrál. Jak ho v roli kouče zatím hodnotíte?

Je dobrý. Super kluk, který tomu dává opravdu dost.

Nebude do toho stále mluvit Aleš Benek jakožto bývalý hrající trenér? (smích)

Možná sem tam nějaké kolize budou. (smích)

Další aktuality

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.

Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo
Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo 05.04.2024

V nominaci reprezentačního trenéra Marka Kopeckého se objevila některá velice zajímavá a nečekaná jména. Jedním z nich je Tomáš Chráscina, který si v pětadvaceti letech po povedené sezoně Žabinských Vlků oblékne poprvé dres nároďáku.

Martin Brychta: Jsem na tým obrovsky pyšný
Martin Brychta: Jsem na tým obrovsky pyšný 02.04.2024

Třiatřicetiletý Martin Brychta se na začátku sezony stal vedoucím mužstva a do hry naskakoval sporadicky jen jako poslední hráč. Jak to ale ve sportu chodí, vše bylo jinak a nakonec dovedl Slavii s kapitánskou páskou na rukávu do semifinále a navíc jako jediný z aktérů vstřelil v každém zápase gól.