Jaké to bylo si zase zahrát po pauze a náročné fyzické přípravě?
Úžasné. Konečně jsme zase byli v hale a s balonem. Všichni jsme byli nadšení. První půli to bylo hodně vidět. Tu druhou jsme z nějakého nepochopitelného důvodu neodehráli ve stejném tempu. Vystřídali jsme hráče, aby si zahráli všichni, což je samozřejmě dobře, ale musíme se nad sebou zamyslet, protože to, jak jsme hráli ve druhé půli, to určitě nebylo úplně ono.

Trenér Liberce Karel Vrabec po zápase říkal, že šli do druhé půle s cílem jí vyhrát. To se jim nakonec podařilo. Cítil jste, že šli po přestávce do hry více připravení?
Krásně tu hru změnili. Dobře se na nás přichystali. Mají dobrý tým. Je škoda, že trochu zahrála roli nezkušenost, když jsme to v první půli zlomili a bylo již jasné, že vyhrajeme. Je to nepříjemné, ale aspoň nám to ukázalo do budoucna, na čem máme zapracovat.

Za Liberec si proti vám zahrál reprezentant Jiří Baran, který přišel z Teplic. Liberečtí získali zajímavou posilu. Co na to říkáte?
Liberec hraje pěkný futsal. Jirka je dobrý hráč. Bavili jsme se spolu a říkal mi, že ho futsal zase baví. Změnil kolektiv a získal novou motivaci, což je pro něj jedině dobře. Dnes hrál pěkně a bylo na něm vidět, že ho to baví.

Dnešní zápas se vám osobně vydařil. Vstřelil jstre hattrick a navázal tak na gólovou formu z minulé sezony. Bude těžké střeleckou formu přenést do příští sezony?
Musel jsem se po pauze samozřejmě rozkoukat, takže jsem za to moc rád. Když to tam útočníkovi začne padat hned od začátku, tak je to jedině dobře. Hrozně se těším na novou sezonu. Mám pocit, že by se mi zase mohlo dařit.

V uplynulém ročníku jste nastřílel 36 branek a stal se nejlepším střelcem základní části. Dáváte si pro příští sezonu nějaký cíl v podobě počtu gólů, které bys chtěl nastřílet?
Chtěl bych dát alespoň dvacet gólů. To si myslím, že je reálné. Nemám žádné přehnané ambice. To, že to minule takhle vyšlo, je taková hezká vzpomínka a úspěch, ale pro to se futsal nehraje. Hlavní je, aby se dařilo týmu.

Ozývají se názory, že už podobný počet gólů v příští sezoně pravděpodobně nenastřílíte. Co na to říkáte? Motivuje vás to?
To se mi právě nejvíc líbí. Kluci říkali už dneska, že góly nedám. Dal jsem a jsem rád.

Jak zatím hodnotíte probíhající přípravu?
Je to hrozně náročné, ale tak to má být. Soustředění v Perštejně jsme využili naplno. Pořádně jsme si zaběhali a budeme z toho v sezoně těžit. Samozřejmě jsme měli fůru keců a každý si zanadával, ale to k tomu patří. Jsem moc rád, že jsme ho úspěšně absolvovali a bez nějakých zranění to dotáhli až sem.

Hráčský kádr i realizační tým zůstal stejný jako v minulé sezoně. Jste rád, že budete moct ve stejném složení plynule navázat na uplynulou práci a výkony?
Ano, jsem rád. I to soustředění bylo vlastně takovým přátelským táborem, kde jsme se ve volných chvílích pobavili, zahráli si karty a v rámci tréninku si zaběhali. Já osobně beru celý tým jako kamarády. Jsme skvělá parta, která táhne za jeden provaz.

Cílem je tedy navázat na dobré výkony z playoff?
Myslím, že to, co se nám podařilo, nebyla náhoda. Na ty výkony se určitě navázat dá. Budeme se o to snažit a uvidíme, na co budeme stačit.

Další aktuality

V pátek v Plzni futsalový dvojzápas
V pátek v Plzni futsalový dvojzápas 07.02.2024

V Plzni připravili pro fanoušky futsalu pod dvou letech znovu zajímavou akci - v pátek večer bude k vidění futsalový dvojzápas. Před utkáním Interobalu s Libercem odehraje druholigový duel Jerigo se Spartou.

Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska
Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska 06.02.2024

Ukrajinský futsalista Denys Sandetskyj, který se během této sezony vypracoval na stálého člena základní sestavy, přestupuje ze Slavie do rakouského ASKO FC Diamant Linz.

Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku
Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku 17.01.2024

Přes osmdesát tisíc korun (celkem 81.500 Kč) se podařilo vybrat v rámci prosincové charitativní dražby, kterou uspořádal Interobal Plzeň, aby podpořil svého dlouholetého fanouška Ondru Kaase a nadaci Dobré víly, která podporuje dětské domovy. K akci se připojila také kabina pondělního soupeře ze Slavie.