Helasu se opět podařilo obsadit šesté místo za silnou pětkou, jak jste byli v Brně spokojení s uplynulým ročníkem?

Byli jsme určitě rádi, že jsme opět skončili hned za tou nejlepší pětkou. Dali jsme si před sezónou ultimátum, že chceme opět skončit na šesté příčce a podařilo se, takže velká spokojenost.

Ve čtvrtfinále play-off vás vyřadil Svarog, série však byla těsná. Co vám chybělo k zisku alespoň jednoho zápasu?

Zápasy se Svarogem bývají velice vyhecované a někdy celkem i vyrovnané, ale i přes to všechno se v utkání většinou prokáže teplická kvalita a zkušenost. Myslím si, že největší šanci na to, abychom sérii prodloužili, byl druhý zápas v Brně, kdy jsme vlastně i vedli. Potom Teplice při power-play vyrovnaly, a nakonec jsme v poslední vteřině se sirénou dostali kuriózní gól na 2:3. Myslím si, že nám stále chyběla určitá porce zkušeností, abychom tento zápas zvládli. Věřím ale, že Helas bude trápit soupeře z top pětky víc a víc.

Jak se zrodil přestup do Sparty?

Přestup do Sparty je celkem dlouhá historka. Když jsem začínal hrát futsal, tak jsem si ho hned zamiloval. Takže když jsem se snažil poznat futsalovou komunitu, tak jsem narazil na klub Benago, kde působili hráči z bývalé Jugoslávie, a tak jsem se nějak přes zprávy seznámil s trenérem Simitčim. Dali jsme se do řeči a zůstali jsme v kontaktu. Nakonec jsme si časem řekli, že potom co odmaturuji a dokončím školu, tak to přijdu zkusit do Sparty. Nyní k tomu došlo a po dlouhém rozmýšlení jsem se rozhodl, že tuto výzvu akceptuji.

Co se ti vybaví, když se řekne Sparta?

Upřímně, už jako malý kluk jsem byl sparťan, což v Brně není moc příjemná situace. (smích)

Pro mě je tohle hodně osobní záležitost. Když si řeknu Sparta, vybavím si historii klubu, věrné fanoušky a velkou lásku ke klubu. Samozřejmě Sparta je obrovské jméno a značka. Bude mi obrovskou ctí obléct tento dres, se kterým přichází velká zodpovědnost.

Spartu vede trenér Beni Simitči, jak se na práci pod tímto koučem těšíš?

S trenérem jsem v kontaktu od té doby, co jsem začínal s futsalem. Tím, že oba pocházíme z bývalé Jugoslávie, má náš vztah speciální náboj. Trenér mě detailněji začal sledovat, když jsem přestoupil do Helasu. Často mi i po zápase psal, co se mu líbilo, a co zase ne. Uměl mě i zkritizovat, a tím už mě tak trochu připravoval na případný přestup pod jeho křídla do Sparty. Určitě se na tuto spolupráci těším. Jsem plný energie a očekávání. Je to pro mě obrovská výzva a doufám, že se ukážu v tom nejlepším světle.

Jaké jsou tvé hlavní cíle se Spartou?

Pro každou sezonu si dávám určité cíle. Pro příští premiérovou ve Spartě si kladu ty nejvyšší mety, protože sparťan nemůže přemýšlet jinak. Nezlobil bych se, kdybychom hned příští sezónu vyhráli mistrovský titul. Je k tomu ale velice trnitá cesta, kterou musíme akceptovat. Osobně se chci futsalově opět posunout a nasbírat zkušenosti od všech hráčů, přece jen jsem ještě stále mlaďoch a stále se mám co učit. Určitě se budu snažit pomoct týmu svými kvalitními výkony. Taky bych si chtěl napravit kanadské bodování, protože se po minulé sezoně cítím jak pes obranář. (úsměv)

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.