Karle, proč jste se rozhodl kandidovat do Výkonného výboru SFČR?

Kandidovat do výkonného výboru jsem se rozhodl po rozhovoru s Danem Kolmanem, který mě oslovil, zda bych se nechtěl zapojit. Zapřemýšlel jsem a řekl si, proč ne? Je to nová výzva v mém futsalovém životě, proto jsem nabídku kandidovat přijal.

Futsal děláte mnoho let? Můžete prozradit své přednosti a silné stránky?

Prozradit přednosti? Myslím, že mou hlavní předností je komunikace, která je důležitá nejen u sportu, ale i v profesním životě. A silnými stránkami jsou mé manažerské schopnosti, které mě baví, a myslím, že se mi i daří. 

Vzpomenete si, proč jste historicky s futsalem začal a proč?

U futsalu jsem jedenáct let. Od té doby jsme se posunuli na klubové úrovni mezi stálice první ligy, i když letošní ročník se nám výsledkově nepovedl. Ale troufnu si říct, že kdyby nebyl Covid-19, nebyli bychom tam, kde jsme skončili. Do futsalu mě vtáhl náš prezident a můj dlouholetý kamarád Jirka Šubrt, se kterým futsal dělám. On chtěl, abych se zapojil, už když klub zakládal, ale v tu dobu jsem hrál velký fotbal a nic jiného jsem nechtěl. (směje se) Potom, když kluci stoupali soutěžemi nahoru, mě Jirka prosil o pomoc. Ta přišla v podání vedoucího mužstva v divizi. A po divizi přišla druhá liga, kde jsem v polovině soutěže oslovil Stanislava Bejdu a šlo o historicky postupovou sezonu do první ligy, kde už jsem převzal otěže týmu a společně s Bejdou jsme se snažili tým posouvat. Tím mě vše pohltilo, a tak jsem se stal součástí futsalového světa. 

Pokud budete zvolen předsedou ligového grémia, jak si představujete komunikaci s ligovými kluby?

Pokud mě delegáti zvolí, tak bych především chtěl navázat na práci, kterou odvádí nyní Dan Kolman. Myslím si, že činovníci prvoligových klubů budou očekávat kvalitní komunikaci. Troufnu si říct, že to bude dost těžké, jelikož Dan nasadil laťku vysoko. (směje se)

Co byste na 1. FUTSAL lize chtěl zlepšit?

Z mého pohledu si asi netroufnu říct, že já osobně chci měnit věci v lize. Je to o týmové práci všech prvoligových klubů a řešení problematiky, kterou ten, či onen klub trápí.

Naopak co je v 1. FUTSAL lize na velmi dobré úrovni?

Myslím, že se vše v soutěži posouvá, ale co bych vypíchl, je asi PR. Propagace se piluje rok od roku a fakt, že už všechny kluby měly přímé přenosy na internetu, je dobrá cesta do podvědomí fanoušků.

Dokázal byste být ve výkonném výboru nestranný a nebojovat jen za svůj klub?

Do výkonného výboru nechci pro to, abych upřednostňoval svůj klub. Chci být dobrým a nestranným manažerem ligy. To je věc, pro kterou bych tam chtěl být.

Mluvil jste s kluby o svém případném zvolení? Mám na mysli, zda z vaší strany proběhla nějaká předvolební kampaň?

Řekl bych, že se širším spektrem ligy jsem se o tom bavil. A hlavně, když má kandidatura spatřila světlo světa, tak jsem pár telefonů udělal, zda by nebyl problém s mou osobou ve výkonném výboru. Musím říct, že jsem se nesetkal s negativní odpovědí. A pokud by byla i negativní, tak ji přijímám a beru jako výzvu na zlepšení důvěry v mou osobu.

Další aktuality

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.