Velmi důležitou a také skvělou zprávou je, že Svarog s největší pravděpodobností zůstává v Teplicích!

„Na 90 procent zůstáváme v Teplicích. Vedení klubu je rozhodnuté. Od vedení haly máme potvrzeno, že s koncem července se ruší očkovací centrum a vše se vrací do běžného režimu. Jediná překážka, proč bychom v Teplicích nezůstali, by byla nedostupnost haly. Proto zatím říkám, že je to na 90 procent,“ dodává k setrvání v Teplicích prezident klubu Michail Žák.

Zásadní změny probíhají ve složení kádru. Svarog opouští většina hráčů, které fanoušci mohli v posledních sezonách v klubu vídat. Jmenovitě se jedná o tyto hráče: Tato, Paulinho, Guti, César, Mirco Casassa, Deco, Joao Salla, Alemao, Jiří Baran, Jakub Marek, Lukáš Soukup, Gansukh Chongor, Rostislav Šebek a Luděk Žolcer

"Všem těmto hráčům chceme jménem celého klubu moc poděkovat za skvěle odvedenou práci ve Svarogu a popřát mnoho štěstí do budoucího angažmá i do života mimo palubovku," vzkázalo vedení přes web.

V týmu naopak zůstává brankář Michal Hůla a hráči Claudio a Adriano. Trénovat bude i nadále Eloy Alonso. „Celý tým je v procesu obnovy. Byla to skvělá sezona zakončená třetím místem. I parta byla dobrá. Klub má ale nyní jiné cíle, vyšší cíle. Chceme větší úspěchy, proto musíme vybudovat nový mančaft. Už teď vím, že to bude velmi zajímavé. Nyní mohu prozradit, že už máme podepsaných šest nových českých hráčů, a že jsou to opravdu zajímavá jména. Hledáme i další varianty, o kterých budeme fanoušky průběžně informovat. Náš plán je takový, že budeme mít šest českých a šest zahraničních hráčů. Chceme postupně zmenšovat počet cizinců, to však bude záležet na naší schopnosti sehnat kvalitní Čechy. Teď už jich máme šest, za což jsem opravdu šťastný. Nyní pracujeme na složení cizinců. Upřímně chci do Svarogu dostat opravdu hodně kvalitní hráče. Na úkor kvantity budeme hledat kvalitu," doplnil ke složení nového kádru Michail Žák. 

Od příští sezony se mění i koncept B týmu a juniorských týmů. Všechny nově povede Alois Lněnička, se kterým se Svarog domluvil na spolupráci. „Domluvili jsme se s futsalovým klubem FC Elite Teplice a panem Aloisem Lněničkou, že budeme spolupracovat. Je to zajímavý klub a naše jednání už jsou v závěrečné administrativní a právní fázi. Tento tým má mladé hráče mezi 16 a 19 lety a nyní přechází pod naši hlavičku. Budou tvořit naše béčko a pan Lněnička se nám bude starat i o mládež. Bude připravovat U17 a U19. Já osobně na tom chci opravdu zapracovat. Tohle nám prostě chybí. Jsem opravdu moc rád, že jsme se takto domluvili. Vždycky jsem chtěl kvalitní mládež, ale je okolo toho spousta problémů. Nyní můžeme začít postupně něco budovat a vychovat si i nějaké svoje hráče,“ raduje se z nové koncepce Michail Žák.

Ohledně možné spolupráce nyní Svarog jedná i s FK Teplice. Jednalo by se o případné spojení obou klubů. „Měli bychom společný teplický brand. Pro fanoušky by byla žlutomodrá určitě skvělá. Já osobně se tomu určitě nebráním, ale je to teprve v začátku, vše by se muselo dojednat,“ dodal Michail Žák.

Další aktuality

V pátek v Plzni futsalový dvojzápas
V pátek v Plzni futsalový dvojzápas 07.02.2024

V Plzni připravili pro fanoušky futsalu pod dvou letech znovu zajímavou akci - v pátek večer bude k vidění futsalový dvojzápas. Před utkáním Interobalu s Libercem odehraje druholigový duel Jerigo se Spartou.

Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska
Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska 06.02.2024

Ukrajinský futsalista Denys Sandetskyj, který se během této sezony vypracoval na stálého člena základní sestavy, přestupuje ze Slavie do rakouského ASKO FC Diamant Linz.

Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku
Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku 17.01.2024

Přes osmdesát tisíc korun (celkem 81.500 Kč) se podařilo vybrat v rámci prosincové charitativní dražby, kterou uspořádal Interobal Plzeň, aby podpořil svého dlouholetého fanouška Ondru Kaase a nadaci Dobré víly, která podporuje dětské domovy. K akci se připojila také kabina pondělního soupeře ze Slavie.