Svarogu uplynulo několik dní od konce sezony. Jak ji zpětně hodnotíte? 

Sezonu hodnotím pozitivně. Měli jsme úplně nový tým a s formou jsme šli postupně nahoru. Do play off jsme se dostali ve skvělé chvíli, porazili jsme Helas Brno 3:0 a v semifinále jsme se postavili „tváří v tvář„ Chrudimi. Zápasy byly ohromně těsné a já odcházel s pocitem, že se oba týmy mohly dostat do finále. 

Ve kterém zápase sezony podle vás podal tým nejlepší výkon? 

Myslím si, že nejlepší zápasy jsme odehráli právě v play off proti Chrudimi. Série byla na vysoké úrovni, oba týmy si zasloužily místo ve finále. O prvních dvou zápasech rozhodoval nejmenší možný rozdíl (2- 1 a 1-2), třetí se rozhodl na penalty a čtvrtý v posledních minutách. Hodně jsme vylepšili naši konkurenceschopnost a myslím si, že to byly naše nejlepší zápasy. 

Kterého vítězství si v sezoně nejvíce ceníte? 

Nejvíce si cením dvou výher. První proti pražské Spartě poté, co jsme v poločase prohrávali 2:0 a nakonec vyhráli 3:2. Druhou výhrou byl zápas v základní části proti Chrudimi v Teplicích (2:0). Ve velmi obtížném týdnu, s mnoha zraněnými hráči a všemi hráči, kteří dokázali nastoupit, jsme vynaložili obrovské úsilí a dokázali zvítězit. 

Která prohra vás naopak nejvíce zamrzela? 

Na druhou stranu bych řekl, že zápas, který skončil největším zklamáním, byl v Mělníku. Prohráli jsme tam v utkání, ve kterém soupeř vystřelil sotva čtyřikrát nebo pětkrát na branku a my měli téměř 25 šancí. Ten den se nám prostě nepodařilo střílet góly, a proto jsme také prohráli. 

Jak se vám líbí Teplice a Česká republika obecně? 

Česká republika je země, která se mi opravdu líbí. Vůbec bych to neřekl, dokud jsem sem nepřišel, abych zahájil předsezónu. Pravdou je, že je to opravdu krásná země. Nemohl jsem vidět všechno, co bych chtěl. To hlavně kvůli všem problémům, které jsme měli v této sezóně kvůli COVID, kvůli lockdownu a všemu. Mohu ale říci, že se mi tu opravdu líbí! Samotné Teplice jsou velmi krásné a velmi klidné město. Je to tu malé, ale zároveň zde máte vše, co potřebujete k životu. Mám rád tyto typy měst!

Fungovala vám dobře spolupráce s asistentem Tomášem Künzlem? 

S Tomášem Künzlem jsme si velmi dobře rozuměli od prvního dne, od prvního setkání před zahájením předsezony v hale. Velmi dobře nám to spolu šlapalo. Ve skutečnosti máme skvělý osobní vztah, nejen na sportovní rovině, a to je něco opravdu důležitého pro každodenní spolupráci. Je to skvělý člověk, vášnivý pro sport. Od prvního dne bylo velmi snadné spolupracovat. Kromě toho měl náš celý realizační tým vždy skvělou atmosféru. Tomáš Šebl je velkým fanouškem tohoto sportu a náš vztah byl také velmi dobrý po celou sezónu. Stejně jako u trenéra brankářů Alexandra Sigilina nebo u zdravotníků Evžena nebo Tondy, vždy tam byli, aby nám pomohli. Pravdou je, že mám štěstí, že mám kolem sebe takhle skvělou skupinu lidí, ve které jsme vždy měli skvělou atmosféru a ve které všichni pracujeme stejným směrem.

Byl pro vás velký problém stěhování do haly v Chomutově? Myslíte, že by Svarog došel v play off dál, kdyby mohl dohrát v Teplicích? 

Pravdou je, že stěhování do Chomutova pro nás bylo velmi špatnou zprávou. Statistika je jasná. V této sezoně se nám podařilo být nejlepším domácím týmem ligy. Přidali jsme 30 ze 33 možných bodů, a to jen díky naší hale v Teplicích. Je tedy pravda, že se nám podařilo „vyměnit čip“ a rychle se adaptovat na Chomutov, i když tam byl velký rozdíl. Zatímco v Teplicích jsme hráli na gumových podlahách, v Chomutově to byly parkety, a že jsme tam museli cestovat každý den a trénovat a hrát, to bylo náročné. Věřím, že v Teplicích jsme byli velmi dobří, ale i v Chomutově se nám podařilo předvést se na velmi vysoké úrovni.

Pracovalo se vám dobře v týmu s hráči z různých zemí? 

Už dříve jsem pracoval s hráči z různých zemí, protože jsem byl sám hráčem. Vždy jsem sdílel šatnu s Brazilci, Paraguayany, Maročany, Portugalci atd., a to mi hodně pomohlo. Pomůže vám to otevřít mysl a rozumět jiným kulturám a odlišné mentalitě. Pro mě, jako pro trenéra, pak byla tato zkušenost velmi dobrá. Řeknu vám, že jsem na to zvyklý a tady mi i samotní hráči velmi usnadnili práci. Letos jsme měli velkolepou partu. Možná to je i tým, z těch, které jsme měl možnost poznat, kde bylo vůbec nejlepší prostředí. Byli jsme jednotní a velmi dobří, všichni jsme pracovali stejným směrem a různé národnosti nebyly v době práce problém. 

Další aktuality

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.