Špatná efektivita, zbytečné individuální chyby a nezvládnuté předem očekávané taktické varianty soupeře. I to rozebral nejlepší střelec Chrudimi ve vyřazovacích bojích osmigólový český reprezentant David Drozd!

Ve finálové sérii jste nedokázali ani jednou zvítězit. Jak moc to bolí?
Bolí to hodně, protože vím, že v našich silách to bylo, ale bohužel jsme to nedokázali ani jednou, což je hrozné. Věřím však, že se vrátíme silnější a v příští sezóně zas ukážeme svoji sílu.

Kde vy osobně vidíte příčiny toho, že se Chrudimi ani jednou nepodařilo zvítězit?
Podle mě to bylo v produktivitě. Vytvořili jsme si během všech zápasů hodně šancí, ale nedokázali jsme vstřelit víc jak dvě branky v zápase a to je prostě málo.

Celkově jste s Interobalem hráli v sezoně pětkrát, ani jednou jste nevyhráli. Ze strany Chrudimi děsivá bilance. Byla pro vás Plzeň až tak moc nepříjemná?
Bilance je to hodně špatná. A i z toho vyplývá, že Plzeň byla víc než nepříjemná. Bohužel letos jsme je nedokázali porazit. Musíme se zlepšit. Čím víc jsou naši soupeři silnější, tím víc musíme pracovat na našich nedostatcích a posouvat se vpřed.

Jedním z největších problémů bylo uhlídat dlouhé náhozy brankáře Vahaly. I ty rozhodovaly v posledním zápase…
Dostali jsme z toho druhý gól, takže to určitě rozhodovalo. My jsme si říkali před zápasem a i o poločase jak to bránit, ale bohužel jsme nesplnili pokyny trenéra a dostali z toho hodně laciný gól.

Chyběly už v závěru i síly na nějaký obrat? Sezona byla rychlá a náročná..
Nemyslím si, že by rozhodovala fyzička. Sezóna sice byla náročná, ale vždy bylo pár dní na regeneraci a myslím, že jsme měli dobře natrénováno, ale spíš byl problém v hlavách.

Našel Marek Kopecký podle vás recept na to, jak vyzrát na hru Chrudimi?
Ano, asi našel. Porazili nás 3:0 a k tomu není co jiného dodat.

Před dvěma lety jste již v semifinále nestačili na Spartu. Mají tyto dvě série nějaké společné jmenovatele? Nějakou společnou věc, proč to nevyšlo?
Tak to nevím. Zápasy se Spartou byly podle mě úplně jiné. Letos jsme hráli spíše do zatažené obrany a se Spartou to byl víc otevřený futsal.

Jak vy osobně teď vypnete od futsalu? Čím?
Pojedu s přítelkyní na dovolenou k moři. Také budu trávit víc času s rodinou a přáteli. Poslední týdny to se mnou neměli jednoduché, hlavně moje přítelkyně, tak jí to chci všechno vynahradit.

Můžete už teď prozradit, zda vás v dresu Chrudimi uvidíme i v příští sezoně?
V Chrudimi mám smlouvu ještě na jeden rok, tak nevím co by se muselo stát, abych tam v příští sezoně nehrál.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.