Tomáši, získal jste druhý titul v kariéře, ale poprvé v rodném městě. Je to lepší pocit než ve Spartě?

Je to krásný pocit. Je pravda, že tady jsem týmu pomohl daleko více než ve Spartě, kde bylo top osm hráčů. V Plzni jsem to táhl hlavně já, ale kluci mi samozřejmě pomáhali, bez nich by to pochopitelně nešlo. Jsem ale rád, že jsem týmu velkou měrou pomohl.

Co třetí finále rozhodlo?

Celou sérii rozhodli gólmani. Rennan toho moc navíc nechytil, naopak Ondra Vahala nás několikrát podržel. Nepovedené zákroky si vybral v první půli prvního zápasu, od té doby byl neprůstřelný.

V zápase jste měl od začátku zdravotní potíže. Co vás přimělo k tomu, abyste utkání dohrál? Od začátku jste se zdržel za tříslo, pak ještě koleno.

Měl jsem velkou chuť zápas dohrát. Na magnetické rezonanci se zjistilo, že mám potrhaná mikrovlákna v třísle. Chodil jsem na infúze a radiovlny. Ještě před zápasem mi píchali do hýždě injekci proti bolesti. Ani při rozcvičce to nebylo ono. Zkusil jsem si to stáhnout, ale bylo to ještě horší. Vzali jsem si nakonec prášek na bolest a musel jsem to dohrát. Při každém oddechovém času mi to doktoři obstřikovali.

I v tomhle stavu jste dokázal dát parádní branku do šibenice. Jak jste to vůbec trefil?

Trefoval jsem to přes hráče, tak nevím, jestli to Rennan viděl. Podle mě mu to proletělo mezi rukama. Myslím si, že gól rozhodl celý zápas. Chrudim pak šla do power play, a i když to tam obstřelovali, tak žádnou loženku neměli. Naštěstí jsme výsledek ubránili.

 

Plzeň ještě titul nikdy nezískala. Jak se tady bude slavit?

Tak to úplně nevím. Na to jsou u nás jiní, jako třeba Michal Holý a Peter Kozár. (smích) Já spíš kluky budu hlídat, aby to nepřehnali a budu je pak rozvážet domů!

Budou oslavy dlouhé?

Tak to také nevím. Já musím ráno do baráku, aby nám zaměřili kuchyni. (smích) Myslím si, že někteří kluci to možná protáhnou až do neděle. Máme v sobotu v plánu grilování, tak to možná zvládnou v kuse.

Čeká vás teď nějaká přestávka? Soutěž byla od ledna ve spojení s reprezentací hodně náročná.

Doufám, že nám dá trenér na nějakou dobu volno. Budu chodit na fyzioterapii, abych dal tělo do kupy, kdyby sezona začala dříve, abych byl připravený. Ještě se nyní pomalu rozjíždí fotbal v Německu, kde hraji, tak chci být co nejdříve fit.

Máte v plánu nějakou speciální přípravu před mistrovstvím světa?

Trenér Kopecký opět domluví kondičního trenéra. Říkal, že už snad od začátku července, tak nevím, jestli to myslel vážně. Příprava bude kvalitní hlavně vzhledem k mistrovství. Všechny kluby udělají maximum, aby se český futsal ukázal na mezinárodním poli.

Přišlo mi, že se hodně zvedli hráči ze Slovenska, kteří postoupili na EURO. Pomohlo jim postup?

Všiml jsem, že v play off zapnuli. V sérii se Slavií hrál výborně Gabo Rick. Ve finále hrál zase výborně Koza (pozn. red. Peter Kozár) a Maťo Zdráhal. Jsem za ně moc rád, protože se jim v základní části moc nedařilo. Střídali se tam, čtyřky nebyly úplně ustálené. Pomohli nám všichni i lavička, která žila zápasem.

V play off jste žádný zápas neprohráli, v tom prvním jste ale nebyli daleko od senzační prohry s Mělníkem.

Nevím, jestli došlo ke ztrátě koncentrace, nebo se klukům nedařilo. Já jsem ten zápas nehrál, sledoval jsem ho u televize a bylo to možná ještě horší. Mělník nás zaskočil a měl dost šancí. Silou vůle jsme vyrovnání dotlačili. V prodloužení už jsem klukům věřil.

Co říkáte na zisk čtyřech trofejí, vážíte si toho?

Vážím si především ocenění Nejužitečnějšího hráče, kterého vybírají zástupci klubů, protože mě lidi nemají moc rádi. Futsalové ankety nevyhrávám, protože lidé hlasují podle oblíbenosti. Doufám, že jsem ukázal, že jsem nyní nejlepší hráč v Česku, a že to lidé viděli, že jsem týmu pomohl. Moc jim děkuji za hlasy.

Byl jsi i právem nejlepší hráč finálové série?

Myslím si, že první a třetí zápas ano. Ten druhý se mi nepovedl, tam bych dal Tomáše Buchtu, ale 2:1 pro mě, takže ano. (smích)

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.