Jako první dotáhla postup Chrudim, která v pondělí doma porazila Liberec vysoko 12:1. „Podali jsme excelentní výkon! Zároveň chci pogratulovat libereckému týmu za způsob, jakým zápasy hráli. Snažili se hrát dopředu, což dokazuje fakt, že skórovali ve všech třech zápasech. Jsem si jistý, že posbírali zkušenosti, které v budoucnu využijí ve prospěch svého týmu. Jejich vystupování v hale i mimo ni byla skvělá po celou sezonu a přeji si, aby se klub každoročně rozrůstal. Gratuluji jim ke skvělé sezoně,“ vzkázal trenér východočeských futsalistů Felipe Conde.

Druhým semifinalistou v pořadí se stal celek Svarog FC Teplice. Severočeši ukončili sérii přesvědčivou úterní výhrou 7:1 nad Helasem Brno. „Třetí utkání již bylo nad naše síly a sportovně musím uznat, že jsme na Teplice již nestačili,“ uznal brněnský trenér Tomáš Galia. Teplice se v semifinále mohou těšit právě na Chrudim, kterou doma v základní části dokázali porazit 2:0, čímž soupeři sebrali výhru po dvaadvaceti kolech.

Tři nula na zápasy postoupila i Plzeň. Interobal nejprve vyhrál v pondělí druhý zápas série 6:0 na hřišti Mělníka. Svůj postup pečetil ve čtvrtek po domácí výhře 4:0. „Postoupit byla povinnost, ale do ideálu to mělo daleko,“ řekl kouč Západočechů Marek Kopecký a pokračoval: „Mělník odehrál hlavně tady u nás velmi dobré zápasy, co jsem spíš čekal, že my budeme doma dominovat. Věřím ale, že s kvalitnějším soupeřem poroste i naše kvalita. Teď si musím odpočinout a od neděle se začneme připravovat na semifinále.“

Sparta vedla v sérii nad Slavií 2:1, ale středeční mečbol v Edenu neproměnila. Sešívaní zvládli vyrovnanou bitvu 2:1, kterou rozhodli v páté minutě prodloužení. O postupu se tedy rozhodlo až v pátek. V posledním možném termínu hostila Sparta Slavii. Hosté celou vedli, a i když Sparta dotahovala, už se jí to nepodařilo. Rozhodla závěrečné power play a Slavia zvítězila těsně 5:4.

„Děkuji celému týmu za fantastickou sérii. Obětavost, soudržnost a vůle byly obdivuhodné aspekty, které tým ukázal, a ještě doufám ukáže dál. Jsem na celé mužstvo hrdý a pyšný. Jediným utkáním série, kdy asi skutečné vyhrál lepší tým bylo to čtvrté, proto jsme zaslouženě postoupili dál,“ řekl prezident Slavie Daniel Kolman.

I rival Beni Simitči vyřazení přijal: „Po zápase jsem pogratuloval všem ze Slavie, protože tak se sparťani chovají, ke gratulacím není co dodat. Určitě nevyhrál lepší tým, vyhrál šťastnější. Paradoxem je, že v pátek jsme prohráli zápas, kde jsme měli nejlepší výkon v celé sérii.“

| VÝSLEDKY

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.