Jak jste proti tak silným týmům zachytal?

Já jsem za každý startík v 1. FUTSAL lize rád. Samozřejmě, že jsme věděli, že nás čekají dva hodně těžcí soupeři, to se potvrdilo, kvalita je tam obrovská. Myslím si, že jsme to ale odehráli se ctí, bojovali jsme, makali a máme z našeho pohledu i dva pěkné výsledky. I když jsme prohráli, ale s takovými soupeři, říkám na rovinu, se nemůžeme rovnat.

Proti Teplicím jsem vám napočítal nejméně dvacet tři zásahů. Baví vás na futsale to, že jste pořád jako gólman v permanenci?

Tak to je pěkné číslo! Člověk musí být pořád připravený a stále v koncentraci. Na to jsem byl zvyklý celou fotbalovou kariéru, já jsem plně soustředěný i při fotbale, i když třeba kopeme roh. Pro mě se na futsale v tomto ohledu nic nemění. A baví mě to, kluci mi nabídli, jestli si chci jít zachytat, kývnul jsem na to a mám z toho dobrý pocit. Je to příjemné si tak prodloužit na této úrovni sportovní kariéru.“

Bylo to hodně náročné se vlastně skoro pořád bránit?

My jsme v Teplicích odehráli dobrý zápas, sice jsme na balónu moc nebyli, ale makali jsme poctivě, bránili. Odměnou nám byl i vyrovnávací gól, který vstřelil David Radouch. Měli jsme tu i tři mladé kluky (pozn. Patrik Vaněk, Lukáš Perina a Mikuláš Jáša), kteří zažili premiéru v nejvyšší soutěži, obstáli výborně. Chválím je za to, pomohli nám dosáhnout na hodně dobrý výsledek.

Hodně jste obranu dirigoval, je to jiné než ve fotbale?

Já jsem byl vždycky takový, hodně jsem musel při hře mluvit. Já jsem to dirigoval, i když se hrálo u soupeře na půlce (úsměv). Potřebuji být vtáhnutý do hry, na kluky se musí při futsale ještě víc mluvit, musíme si tam pomáhat, zajištovat se. Říkali jsme si v kabině, že bude důležité se v obranné fázi dirigovat a podpořit se, protože tam je to hodně rychlé a je potřeba rychle reagovat, abychom nedostávali laciné branky.

Pravidlo s dvojitým hraním jste tam ale docela kuriózně porušili…

Ono se to někdy seběhne, kluci si to někdy neuvědomí, jak ta akce začala, asi jsem pozdě zakřičel, že už nemůžu hrát. Naštěstí to šlo mimo branku, dopadlo to dobře.

Budete v příští sezoně ve futsale pokračovat?

Určitě budu! Po skončení fotbalové kariéry v Dynamu mi to celkově chybí, začal jsem hrát krajský přebor v Oseku a do toho mám trénování v akademii Dynama, je toho sice dost, ale já se cítím dobře, zdraví slouží. 1. FUTSAL liga je pro mě výzva. Máme tu navíc opravdu dobrou partu, občas se sice rozčílíme, ale jinak je před zápasem i po zápase sranda. Mám z toho dobrý pocit. Když budou kluci chtít, tak budu pokračovat. Motivaci pořád mám, dokud se v bráně nerozpadnu, tak budu chytat dál. (úsměv)

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.