„Na zápas jsem se těšil a jsem rád, že jsme ho zvládli vítězně,“ řekl po utkání šestadvacetiletý futsalista.

Filipe, jaké bylo po tak dlouhé době naskočit do zápasu?

Po dlouhé pauze, kdy jsme měli možnost trénovat jenom podle individuálního plánu, který byl hlavně kondičně zaměřený a po pár tréninkách v hale na palubovce, jsem se na zápas opravdu těšil. Je pravda, že prvních pár střídání mi trvalo, než jsem se dostal do tempa, ale ve zbytku zápasu jsem se cítil dobře. Zápas jsem si chtěl hlavně užít a jsem rád, že jsme ho zvládli i vítězně.

Utkání se přelévalo z jedné strany na druhou, stejně tak skóre zápasu. Jak byste utkání zhodnotil?

Vyšlo to tak, že jsme nastoupili proti Démonům z České Lípy, se kterými jsme sehráli i poslední zápas před nucenou pauzou. Vzájemné zápasy jsou vždy velmi bojovné a plné emocí. První poločas byl ale úplný opak. Z obou stran to bylo hodně opatrné, nikdo nechtěl udělat chybu a tím dostat soupeře do hry.

Druhý poločas už měl parametry charakterizující derby. Zápas dostal tempo, byl to boj o každý metr palubovky, s tím přibývaly samozřejmě i akumulované fauly. Ve druhém poločase jsme museli pokaždé dotahovat skóre, ale nakonec se nám podařilo zápas zvrátit v náš prospěch. Byly tam emoce, zápas byl vyrovnaný až do konce, což se muselo divákům, kteří sledovali livestream líbit.

První gól jste v podstatě zařídil Jakubu Žočkovi, už vám za něj poděkoval?

Možná bych měl poděkovat já Žokymu… V situaci, kdy jsme šli dva na jednoho a pak díky mému uvolnění přes posledního obránce sami dva na brankáře, jsem vzal zodpovědnost na sebe a chtěl jsem dát gól. Vystřelil jsem, ale brankáři se podařilo ještě míč zasáhnout. Nevím, jestli by míč doskákal za brankovou čáru, tak ho tam raději Žoky doklepl sám. Jsem rád, že celá situace skončila gólově, protože jinak bych to asi dostal pěkně, jak se říká sežrat jak od trenéra, tak i od spoluhráčů.

Poté jste pěknou trefou pod břevno vyrovnával na 3:3, co se vám při střele z velké dálky honilo hlavou?

Byla to standardní situace ze strany hřiště, kdy jsem dostal vykulený balón na střed, pomohl mi i blok od spoluhráče, který mi tak vytvořil dostatek místa na střelu. Snažil jsem se hlavně trefit prostor branky. Naštěstí to tam padlo.

Liberci jste pak zařídil gólem na 6:5 výhru, jak situace vypadala z vašeho pohledu?

Drželi jsme míč na své polovině hřiště, kdy po naší kombinaci, a hlavně skvělé finální přihrávce od Baliho (Pavla Baláže), který svou přihrávku načasoval přesně do mého náběhu, jsem postupoval sám na brankáře hostujícího týmu, kterého se mi podařilo tváří v tvář prostřelit.

V závěru jste měl po pěkném sólu ještě zaděláno na hattrick, zastavila vás siréna, kolik tam scházelo?

To mě trochu mrzí, že časomíra nebyla více na mé straně, myslím si, že by stačily dvě vteřiny navíc a míč bych zasunul do prázdné branky. Hattrick by byl na světě. Důležitější je ale výsledek, jsme rádi, že tři důležité body zůstávají doma pod Ještědem.

Příští zápas hrajete v nahuštěném programu již ve středu, s čím do zápasu s Žabinskými Vlky půjdete?

Jako nováček soutěže na tom nejsou výsledkově špatně. Očekávám podobný zápas jako s Českou Lípou. My se budeme v tréninku snažit na ně důkladně připravit. V zápase podat maximální výkon a doufám, že na konci zápasu budeme slavit další vítězství.

Další aktuality

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.