Byla to nakonec náročnější bitva, než jste očekávali před zápasem? Přece jen jste byli favorité...

Vůbec jsme nečekali, že to bude jednoduchý zápas. Věděli jsme, že Finové se prezentují silovým futsalem, mají spoustu urostlých hráčů a že budou silný protivník. Na druhou stranu jsme chtěli využít jejich slabinu, protože čím jsou hráči velcí a silní, tak nejsou tolik rychlí a toho se nám dařilo využívat. Bohužel jsme to vícekrát nedotáhli do lepší koncovky a neodskočili na výraznější brankový rozdíl. Trenér nás perfektně připravil na jejich hraní s brankářem v poli a my jim z toho prakticky dali dva góly. Oni měli víceméně jedinou střelu na bránu, ze které se dostali do hry, a v závěru už byla každá střela ošemetná. Znervózněli jsme, konec byl hektičtější, než bychom si přáli.

Na soupeře jste v úvodu výrazně nastoupili, žádná nerozehranost znát nebyla?

Oni byli zaskočení, že jsme je hodně presovali a nenechali hrát v pěti hráčích. Na tréninku se této činnosti hodně věnujeme a díky tomu jsme byli více ve hře. Nerozehranost tak nehrála roli, chtěli jsme se věnovat naší hře. Samozřejmě nějaká absence zápasového rytmu tu je, protože utkání je něco jiného než trénink, ale nemůžeme se na to vymlouvat.

Jak vám osobně vadila přísná hygienická opatření, která zápas doprovázela?

Bylo to komplikované například se střídáním, kdy jsem musel sedět až ve druhé řadě v hledišti. Komplikované, ale opět pro oba týmy stejné. Museli jsme si s tím poradit, ale upřímně nerozumím tomu, že v šatně můžeme sedět vedle sebe a při zápase ne.

Formát Ligy mistrů je tentokrát jiný, stačí vyhrát třikrát a jste na závěrečném turnaji. Je šance touto cestou větší?

Bude hodně záležet, koho nám los přisoudí. Nicméně náš tým se může měřit úplně s každým a přes jeden nebo dva zápasy jsme schopni se až do závěrečné osmičky dostat. Bude to stát hodně práce a tréninků, roli bude hrát i štěstí. Porveme se o tom. Víme, že se dá postupovat, dokázali jsme si to teď v reprezentaci, se kterou jsme postoupili na mistrovství světa. Strašně rád bych chtěl tento rok udělat velký úspěch v Chrudimi a to znamená dostat se minimálně na závěrečný turnaj.

Jak vás „děsí“ představa, že máte před sebou další měsíc a půl tréninku, bez zápasového vytížení?

Může se to stát, ale daleko více by mě děsila představa, kdybychom dnešní zápas nezvládli a nevěděli vůbec, kdy budeme hrát. Teď víme, že nás v polovině ledna jistě čeká utkání a to bude náš další cíl, na který se budeme společně připravovat. Pak přijde reprezentace a už to půjde ráz na ráz. My musíme být po novém roce stoprocentně připraveni.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.