Po utkání se objevila obrovská vlna gratulací, která směřovala na adresu národního týmu. Není se čemu divit, neexistuje žádný větší mezinárodní turnaj a postup na mistrovství světa je proto obrovský úspěch. Naposledy se čeští futsalisté na světovém šampionátu představili v roce 2012, kdy došli do osmifinále. 

Reprezentantům pogratuloval k postupu na závěrečný turnaj v Litvě také Felipe Conde. Trenér Chrudimi chystající se na své utkání v Lize mistrů proti finskému mistrovi Akaa futsal. K vybojovanému postupu mimo jiné přispěli také jeho svěřenci David Drozd, Pavel Drozd, Tomáš Koudelka a Matěj Slováček. 

„Gratuluji českému národnímu týmu! Skvělý výkon! Když hráči i realizační tým drží pohromadě, věří v úspěch a nechají na hřišti všechno, stávají se skvělé věci. Nepochybuji o tom, že všichni Češi jsou na vás hrdí, protože já jsem,” napsal na facebook chrudimský kouč. 

„Gratuluji všem, kteří pracují na tom, aby se český futsal zlepšoval. Velké poděkování patří klubům. Úspěch začíná v klubech a pokračuje až k reprezentaci Pořádně to oslavte, zasloužíte se ti to," dodal. 

Nutno dodat, že nemalou mírou se na zkvalitňování české nejvyšší futsalové soutěže podílí také brazilský kouč. Nejenom tím, že vede Chrudim, ale také svým zapojením do dalšího vzdělávání trenérů, se kterými si ochotně vyměňuje zkušenosti. Dílek z mozaiky postupu na světovým šampionát patří bezesporu i jemu.

Další aktuality

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.