Dynamo PCO České Budějovice má za sebou ostrý start do nového ročníku 1. FUTSAL ligy. Po překvapivě těsné prohře 1:2 v Chrudimi následoval těžký direkt v domácí hale a deset branek od Slavie. Brankář Štefan Beránek si na nedostatek práce v obou zápasech nemohl stěžovat.

Máte za sebou zápasy s Chrudimí a Slavií, tak jak jste si v těchto dvou zápasech zachytal?
„V Chrudimi to byla hodně horká půda, ale kluci mi tam opravdu moc pomohli. S utkáním proti Slavii se to bohužel nedá vůbec srovnat. Byli jsme z té Chrudimi asi namlsaní, a to co jsme předvedli, bylo šílené. Vůbec jsme se nedokázali do zápasu dostat."

V Chrudimi jste si ale zachytal dobře ne? Dostat dvě branky v Chrudimi, tím se může chlubit málokterý brankář.
„To máte pravdu, ale pomohli mi v tom hodně hráči, kteří toho spoustu zblokovali. Se střelami, které šly na branku, jsem se snažil vypořádat. Dvě inkasované branky v Chrudimi jsou ale opravdu slušný výsledek pro každého gólmana."

Slávisté dokázali nastřílet zkraje zápasu pár rychlých gólů. Bylo to pro vás demotivující?
„Těžko se to obrací. První půle byla 6:0 a řekli jsme si, že nechceme dostat desítku, což se nám vlastně stejně nepodařilo. Začátek nám zase utekl. Musím říct, že jsem se v zápase moc necítil. Nebylo se od čeho odrazit. Mrzí mě to."

Hrajete podobně jako spoluhráči také fotbal?
„Ano, hraji. Momentálně nastupuji v Českém Krumlově, kam jsem se přesunul kvůli situaci ohledně Covidu. Jinak jsem hrál tři roky v Německu a více jak rok v Rakousku."

Chytat ve futsale vás určitě baví. Čím je to pro vás jiné?
„Futsal mě neskutečně baví. Zapojím se více do hry a musím být neustále ve střehu. Ve fotbale se kolikrát dostanete k míči třeba pětkrát za zápas, to ve futsale jste v akci stále."

Mezi tyčemi podáváte výborné výkony. Už vám přišla nějaká přestupová nabídka?
„Zatím ne, ale přiznám se, že jsem tomu otevřený. Když to sleduji, tak vidím, že gólmani jsou všude hodně kvalitní, takže by to bylo asi hodně těžké se někam dostat."

V reprezentaci se zdá pomalu otevírá jedno gólmanské místo. Byl by to pro vás velký sen?
„To by byl opravdu velký splněný sen, ale zůstávám nohama na zemi, mám stále co zlepšovat. Kdyby to ale jednou přišlo, tak bych to samozřejmě bral všemi deseti."

Měli jste teď těžké soupeře. Jak to vidíte v dalších kolech?
„Teď pojedeme do Mělníka, takže už můžeme bojovat o nějaký ten bod. Byli bychom za to rádi. Zápasy s Chrudimí a se Slavií jsme chtěli tak nějak odjet a připravit se tak na další zápasy s hratelnějšími soupeři."

V minulé sezoně jste si téměř zahráli play off, jak to vidíte letos?
„Je to otevřené. Teď máme za sebou těžší zápasy, a kromě zápasů s Plzní, Teplicemi a Spartou už věřím, že budeme hrát hratelné zápasy. Chtěli bychom minimálně zopakovat loňské umístění."

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.