V rozhovoru se vyjádřil k nedávné kritice českolipského trenéra Karla Kruliše. Prozradil i důvody toho, proč chtěl hrát ve Spartě. „Nechci nikoho poškodit, ale akorát uvést věci na pravou míru!“ podotkl ještě před začátkem rozhovoru.

Proč jste se rozhodl kontaktovat Beniho Simitčiho s přáním hrát za Spartu?
Beniho jsem kontaktoval, protože možností jít do kvalitního týmu, který chce vyhrát ligu v ČR moc není. Rovněž proto, že nejsem bohudík hráč, co by se spokojil s 1-2 tréninky týdně a snít o tom dostat se do play off.

Trenér České Lípy Karel Kruliš prohlásil, že jste velký individualista a myslíte jen sám na sebe. Dokážete proti tomuto tvrzení nějak argumentovat a ukázat, že to není pravda?
Nikoliv velký individualista, spíše malý. Skoro mě to urazilo, ale já vím, jak to je a je to. Spíše naopak. Chtěl jsem v Lípě klukům pomoct. To se stalo a více se v tom pro mě nemá smysl vrtat.

Jaká jsou pozitiva a negativa vašeho angažmá v České Lípě?
Co se týče pozitiv, tak někteří kluci jsou přátelští a vtipní, a tak se v týmu drží velmi dobrá atmosféra. Negativa tady radši nebudu vypisovat. Budu za toho moudřejšího, kterému ještě něco říkají slova jako jsou pokora, respekt, uznání a vděčnost.

Jak vidíte svou pozici v kádru Sparty?
Svou pozici ve Spartě vnímám jednak jako výzvu ukázat sobě, že jsem platným hráčem ve špičkovém klubu a ukázat klubu, že neudělal chybu, když mi dal šanci. Chtěl bych bavit fanoušky a příznivce futsalu svým umem, odhodláním a touhou vítězit.

Na facebookovém profilu Sparty jsem se dočetl, že se ve Spartě tvoří skvělá parta. Jak konkrétně?
Konkrétně tak, že i když jsou v týmu kluci různých národností, nikdo se nestraní a netvoří se skupinky. S pomocí angličtiny dokážeme mezi sebou komunikovat a pobavit se. Jeden druhého se na tréninku dokážeme podpořit a hecovat, i když příprava, kterou teď procházíme pod vedením kondičního trenéra Radka Říhy, je nepochybně jedna z nejtěžších, kterou jsem za 20 let ve sportu zažil. Vypíchl bych ještě Martyho Horu, který na to kolik mu je let, je velmi pokorný, laskavý a pomáhá všem, aby to klapalo.

Do Sparty jste přišel v době, kdy Sparta ještě neměla jistou licenci pro českou nejvyšší soutěž? Nebyl to risk? Měl jste v hlavě plán B pro případ, že by Sparta licenci nedostala?
Risk to byl, ale v životě jediná jistota je nejistota (viz dnešní doba). Jsem velmi rád, že mi to vyšlo. Byla to totiž nejvyšší priorita. Plán B jsem měl, ale licence v tom roli určitě nehrála. Jak znám kouče Beniho za ta léta působení ve futsale, tak jsem ani v jednu chvíli nemyslel, že licenci nedostaneme.

Dle oficiálního webu klubu chce Sparta získat v nové sezoně double. Proč by měla dosáhnout triumfu v lize a v poháru?
Dosáhneme toho, pokud všem hráčům bude držet zdraví a budou makat jako doposud navzdory všem překážkám a vnějším vlivům. V týmu se sešli velmi talentovaní, dobří, mladí kluci a velmi kvalitní hráči ze zahraničí. Je to opravdu úderná kombinace.

V posledních letech jste působil v Plzni a České Lípě, což jsou mužstva, která sází hlavně na české a slovenské hráče (vyjma Bulhara Kirova). Sparta je naopak tým se Slovincem, Brazilcem či Kolumbijcem. Myslíte si, že jste typem futsalisty, který se dokáže na tuto změnu adaptovat z hlediska mezinárodního mixu v týmu?
Rozhodně ano! Když jsem obdivoval nějaké futsalisty nebo fotbalisty, většinou vždy jsem se musel dívat za hranice ČR. Je to jiná mentalita a styl, kterým se dokážou prezentovat na hřišti. Byl jsem rád za to, když jsem mohl hrát proti nim a měřit síly jako soupeř. Věřím, že když budeme hrát spolu, tak jim budu schopný také něco nabídnout navzdory tomu, že se od nich budu stále učit.

Další aktuality

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.