Jak se těšíš na své angažmá v Plzni? Hrálo v tvém rozhodování nějakou roli, že na západě Čech chvíli před tebou podepsal smlouvu i Michal Seidler?
Já se nerad příliš těším, abych to nezakřikl… Ale pochopitelně jsem rád, že jsem přišel do profesionálního týmu, kde je téměř každý hráč českým reprezentantem. V týmu jsou také šikovní mladí hráči, ale když se ptáte, jsem rád, že se znovu potkáme s Jumbem…

V Plzni tě ale nečeká jen Seidler, ale hrají tam i dva tvoji slovenští krajané. Budou pokračovat a už jste spolu probírali budoucí společné angažmá?
Už jsme se spolu samozřejmě bavili, hlavně s Peterem Kozárem, a debatovali o tom, že v Plzni vzniká podobný klub, jako býval na Slovensku Slov-Matic. Co se v Plzni řekne, to platí a to se dnes už málokde vidí.

Uvědomuješ si, že po tvém a Jumbově příchodu bude velký tlak na to dostat Plzeň alespoň do finále?
Já ani jiné cíle, než hrát finále, a poprat se o mistrovský titul, ani nemám. Osobně si myslím, že máme na to stát se mistry, i když připouštím, že to bude těžké.

Když jsme u těch přestupů: Nešel bys raději s Drahem do Španělska?
Bylo by to krásné, ale já stojím nohama pevně na zemi. Jsme kamarádi a tak jsem velmi rád, že Draho má angažmá ve Španělsku a věřím, že se mu bude dařit a dotáhne to daleko. Přeji mu to.

Gabo, ty máš s českou ligou velké zkušenosti, změnila se nějak od roku 2010, kdy jsi do ní přišel poprvé, do Benaga?
Podle mého je česká liga nejlepší v zemích V4. Proti slovenské je úplně jinde; ať už kvalitou, medializací, profesionalizací, propagací svazem, financemi… Navíc nejznámější klub z Chrudimi má vynikající jméno v Evropě, což zvedá úroveň celé soutěže. A pak jsou tady kluby, které každým rokem nutí Chrudim, aby se musela zlepšovat. Ať už je to Sparta, Teplice, nebo Plzeň. A v neposlední řadě důležité je, že tady působí řada cizinců, kteří rapidně zvedají ligu ještě výš.

Kromě Benaga pamatuješ i slavnou dobu Tanga Brno. Jak na sezónu 2012/2013, kdy jsi jeho dres oblékal, vzpomínáš?
Já mám na tehdejší dobu jen dobré vzpomínky, ať už na Benago, nebo Tango. Co se týká Tanga, tam jsme odehráli vynikající sezónu, kde jsem poznal skvělé hráče, jako byli Seidler, Belej, Kovács, Záruba, Dimo Chadzidis, bratři Havlové, Juninho, Brůna a spol. Vzpomínám i na trenéry a všechny lidi z realizačního týmu a vedení. Prohráli jsme finále proti Chrudimi, která měla v té době nejlepší mužstvo, ve kterém hráli Cacau, Max, Douglas, Dentinho a celá česká repre s bratry Marešovými. To byla fantastická sezóna.

Pojďme ale do Plzně. Kdy začínáte přípravu a už víte, s kterými týmy se utkáte?
Příprava nám začíná 13. července a vím, že máme jet do Polska, kde se utkáme s Rekordem Bielsko-Biala. Také máme hrát proti nějakému německému klubu z Hohensteinu, kde hrají Češi Salák, Belej a spol.

Budeš v Plzni bydlet sám, nebo s některým ze svých spoluhráčů?
Měl bych bydlet s Kozárem a Seidlerem a měli bychom mít mezonetový byt.

Tvým novým trenérem bude Marek Kopecký, jaké to bude hrát pod trenérem, kterého jsi potkával i jako protihráče?
Pro mě je Marek Kopecký legenda českého futsalu. Před pár lety, když jsem byl vážně zraněný, mě velmi inspiroval a také jsem mu za to poděkoval. Věřím, že se pod jeho vedením naučím nové věci a budu přínosem pro plzeňský klub.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.