Ne, ve svých čtyřiceti letech se již nechystá na palubovku, ale stává se členem nejužšího vedení futsalové Slavie, a prozatím z pozice sportovního ředitele, začne koordinovat a řídit celý sportovní úsek klubu. Tomáš má za sebou bohatou hráčskou kariéru, je prozatím nedostižitelným rekordmanem v počtu odehraných ligových zápasů za Slavii, a to mu klubový statistik Oldřich Pánek nezapočítává dalších třicet utkání za SELP, ze kterého se pod vedením Daniela Kolmana v roce 2009 Slavia transformovala.

Tomáš Matějka vždy patřil k leaderům kabiny, byl velmi pracovitý a poctivý hráč, který nikdy nic neošidil. Ani v tréninku, ani v utkáních. Ke svému jmenování řekl: "Myšlenku mého funkcionářského návratu do klubu, kde jsem prožil zásadní část své hráčské kariéry, jsme s Danem Kolmanem probírali několikrát, nejintenzivněji na podzim roku 2019. S ohledem na rozjetou sezónu, a následně jejím přerušením, jsme se k dohodě nedobrali, a vrátili se k tomu až nyní na začátku léta. Slavia mi přirostla k srdci, moc dlouho jsem neváhal. Vlastně se asi mohu přiznat, že jsem na tuhle nabídku čekal. Trenérskou ambici nemám, ale funkcionářská dráha mi je blízká. Zvlášť nyní, když se pomalu chýlí ke konci i moje fotbalová kariéra." 

Předseda klubu Daniel Kolman doplnil: "Já jsem strašně rád, že Tomáš tuto nabídku přijal. Seděli jsme spolu několikrát a já cítil jak ve mně zažehává nový plamen i chuť. Matty je neskutečný srdcař, poctivý a fair kluk, který ve Slavii něco dokázal, prožil s ní špatná i dobrá období. V roce 2011, když jsme jako klub měli zásadní ekonomické těžkosti, se s Petrem Olivou za Slavii neskutečně postavil, a jen díky těmto dvěma zůstala Slavia v lize. Je opravdová legenda klubu a já věřím, že není poslední, která se do Slavie vrací, aby jí vedla na cestě dále a kupředu. Hráči a funkconáři přicházejí a odcházejí, klub zůstává. A právě klubové legendy jsou ti nejpovolanější, aby káru táhli dál. Doufám, že to všichni sešívaní futsaloví fanoušci ocení."

"Tomáš Matějka ode mě dostává mnoho kompetencí, především směrem k A týmu. Okamžitě začal pracovat na složení realizačního týmu a kádru pro nadcházející sezónu. Má mojí naprostou důvěru, o jeho smyslu pro fair hru, spravedlnost, a pro to, aby pro klub udělal to nejlepší, se vůbec nemusí pochybovat. Mám opravdu velikou radost, že Tomáš Slavii povede. K mému dalšímu působení ve Slavii a k mé sportovně funkconářské budoucnosti se vyjádřím později, do začátku sezóny, kdy je tak trochu mediálně okurkové období, je ještě času dost (smích)," pokračuje Dan Kolman.

Mimo sportovních povinností se Tomáš Matějka bude podílet i na vzniku jakési futsalové slávistické Síně slávy, která by měla oceňovat hráče i funkcionáře, kteří se nesmazatelně zapsali do klubové historie. Prezident klubu o tomto projektu hovoří v zákulisí již delší dobu, a nyní by mělo dojít k jeho brzké realizaci. Nechte se překvapit!

Další aktuality

V pátek v Plzni futsalový dvojzápas
V pátek v Plzni futsalový dvojzápas 07.02.2024

V Plzni připravili pro fanoušky futsalu pod dvou letech znovu zajímavou akci - v pátek večer bude k vidění futsalový dvojzápas. Před utkáním Interobalu s Libercem odehraje druholigový duel Jerigo se Spartou.

Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska
Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska 06.02.2024

Ukrajinský futsalista Denys Sandetskyj, který se během této sezony vypracoval na stálého člena základní sestavy, přestupuje ze Slavie do rakouského ASKO FC Diamant Linz.

Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku
Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku 17.01.2024

Přes osmdesát tisíc korun (celkem 81.500 Kč) se podařilo vybrat v rámci prosincové charitativní dražby, kterou uspořádal Interobal Plzeň, aby podpořil svého dlouholetého fanouška Ondru Kaase a nadaci Dobré víly, která podporuje dětské domovy. K akci se připojila také kabina pondělního soupeře ze Slavie.