Tvá druhá ligová sezóna byla předčasně ukončena, jaká byla pro Tarika Lukšiju?
"Já sezónu hodnotím kladně, umístili jsme se na šestém místě hned za profi kluby, což byl náš cíl pro tento ročník ligy. Škoda že jsme ,,neukradli" nějaký ten bod soupeřům z top 5, i když k tomu v nějakých zápasech nebylo daleko. Myslím si že v příštích sezónách to zvládneme. Kdyby se mohlo dohrát play-off, tak si myslím že by to bylo zajímavé. Z mé stránky to byla taková nemastná neslaná sezóna, chtělo by to víc kanadských bodů. Hlavu ale nevěším, hlavně aby byly dobré výkony a ty body dojdou samy."

Během sezóny jsi zvládal odehrát utkání za juniorskou U-19 a ligové zápasy za A-mužstvo, kde vidíš největší rozdíly mezi těmito soutěžemi?
"Myslím si že se to moc srovnávat nedá. Ligový futsal je rychlejší, taktičtější, více soubojový a mnoho dalšího. Česká liga je jedna z nejsilnějších lig v Evropě, už to vypovídá o tom, že mezi Juniorskou ligou a Varta futsal ligou je velmi velký rozdíl, ale musím říct že některé duely dosahují kvalit Varta futsal ligy."

V příštím ročníku máš stále ještě možnost hrát utkání v Juniorské lize, která ze soutěží u tebe dostane přednost?
"Příští sezóna je moje poslední v Juniorské lize, takže moje velké přání je abychom udělali titul, což nebude určitě jednoduché. Obě soutěže budou mít pro mě stejnou cenu a budu do obou soutěží dávat maximum. S U19 budeme chtít urvat titul a s A mužstvem si myslím že budeme bojovat o horní patra tabulky." 

Každý sportovec má své cíle, jaké jsou ty tvé futsalové?
"Ano přesně tak, každý sportovec má sen. U mě je to sen za snem, cíl za cílem ,,step by step". Nejprve bych se časem chtěl dostat do profesionálního týmu v Česku, potom bych si chtěl popřípadě vyzkoušet zahraničí. Zatím se ale nikam nehrnu, mám se tu v Helasu dobře a potom se uvidí, zatím je to ve hvězdách. Mým největším snem je ale, usadit se v A týmu reprezentace Bosny a Hercegoviny a postoupit s ní na velký turnaj, Euro nebo Mistrovství světa."

Další aktuality

Vondráček chce Slavii pomáhat i góly
Vondráček chce Slavii pomáhat i góly 28.02.2024

Kromě čistého konta pomohl brankář Adam Vondráček Slavii ke třem bodům proti Liberci také naprosto přesnou střelou přes celé hřiště do odkryté branky. "Sedlo mi to luxusně," říká v rozhovoru, ve kterém také prozradil, proč mu tak dlouho trvalo obléct si svlečený dres.

Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost
Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost 15.02.2024

Za čtyři zápasy v Helasu stihl Dominik Balog vstřelit tři branky a připsat si jednu asistenci. Co vlastně dvaadvacetiletého futsalistu do Brna z Chrudimi přivedlo? A co všechno si kromě svého herního vytížení pochvaluje?

Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii
Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii 31.01.2024

Jeden z nejzkušenějších slávistů Martin Brychta působí v letošní sezoně také v roli vedoucího mužstva. Kromě své vlastní přípravy na zápas tak dohlíží na různé předzápasové povinnosti. I přes tři vážná zranění kolene dotáhl počet svých startů v 1. Futsal lize na 200 a stále si připisuje další. Při této příležitosti jsme ho požádali o vzpomínkový rozhovor.