Jaké to jsou pocity, že se vracíte zpět k A-týmu v roli hlavního trenéra?
Mám pocit, že budeme budovat nový tým, takže vše bude záležet na hráčích, na jejich přístupu k tréninkovým jednotkám, k mužstvu, ke klubu, k vedení, atd. Já mohu dát směr, na palubovce je to už pak na nich.

Momentálně je tu stále možnost, že Nejzbach bude i v příští sezóně bojovat ve VARTA futsal lize, jak vnímáte tu nejistotu?
Nevnímám ji, jelikož jsme sestoupili do druhé ligy, tak i s hráči mluvíme a připravujeme je na to. Chceme nastávající tým připravit na další sezónu co nejlépe, ať už to bude na jakékoliv soutěžní úrovni. Je více než jisté, že se nebudeme hned od začátku moci srovnávat ze zkušenými ligovými týmy (ať z VARTA futsal ligy nebo 2. ligy), ale věřím tomu, že se omlazené mužstvo bude chtít učit a poznávat futsal ze všech stran, abychom byli konkurence schopni co nejdříve.

Máte vyhlídnuté už nějaké posily, nebo čekáte na rozhodnutí v jaké soutěži bude Nejzbach nastupovat?
Jak již bylo výše uvedeno, nečekáme na nic, a s hráči o tom mluvíme. Řada z těch zkušených a služebně starších končí svoji futsalovou kariéru, další z určitých důvodů v Nejzbachu. Na posily zatím nemyslíme, máme šikovnou mládežnickou základnu, tak toho chceme využít, a zapojit je tréninkového procesu.

Máte už vybrané asistenty, se kterými budete v příští sezóně spolupracovat?
Mám určitá jména v hlavě, ale nejdříve chci s nimi mluvit osobně, a jestliže si "plácnem", tak to můžeme potom zveřejnit.

Je v plánu letní přípravu zahájit dříve, když loňská sezóna skončila předčasně?
Chtěli bychom alespoň jednou týdně být na naší nové palubovce. Sezónu jako takovou začneme oficiálně začátkem srpna. Samozřejmě jestli se neposune začátek soutěže.

Další aktuality

Vondráček chce Slavii pomáhat i góly
Vondráček chce Slavii pomáhat i góly 28.02.2024

Kromě čistého konta pomohl brankář Adam Vondráček Slavii ke třem bodům proti Liberci také naprosto přesnou střelou přes celé hřiště do odkryté branky. "Sedlo mi to luxusně," říká v rozhovoru, ve kterém také prozradil, proč mu tak dlouho trvalo obléct si svlečený dres.

Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost
Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost 15.02.2024

Za čtyři zápasy v Helasu stihl Dominik Balog vstřelit tři branky a připsat si jednu asistenci. Co vlastně dvaadvacetiletého futsalistu do Brna z Chrudimi přivedlo? A co všechno si kromě svého herního vytížení pochvaluje?

Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii
Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii 31.01.2024

Jeden z nejzkušenějších slávistů Martin Brychta působí v letošní sezoně také v roli vedoucího mužstva. Kromě své vlastní přípravy na zápas tak dohlíží na různé předzápasové povinnosti. I přes tři vážná zranění kolene dotáhl počet svých startů v 1. Futsal lize na 200 a stále si připisuje další. Při této příležitosti jsme ho požádali o vzpomínkový rozhovor.