Jak zvládáte toto náročné období. Čím jste se v karanténě zabavil?
V první řadě si všichni uvědomujeme, že je to velmi vážná a obtížná situace. Kvůli viru se zastavil život na celém světě. Věřím, že se vrátí k normálu co nejdříve. V karanténě nebylo moc co dělat, takže jsem se snažil především věnovat rodině. Rád vařím, studoval jsem s dětmi, chodili jsme na procházky. Snažíme se krátit si čas různými činnostmi.

Jak hodnotíte konec ročníku a vítězství Chrudimi v lize? Vnímáte to jako správné rozhodnutí?
Je pravda, že nikdo nechtěl, aby to takto skončilo. Nedokázal jsem si to představit. Věřím, že svaz učinil správné rozhodnutí, navíc na to neměl dostatek času. A to že jsme první? Myslím si, že je to zasloužené, protože jsme z dvaceti zápasů uhráli nejvíce bodů.

Máte představu, zda se v létě vůbec dostanete domů do Brazílie?
Upřímně ještě nevím. Měli jsme letět na začátku června, ale zřejmě bude nutné to zrušit, protože nemáme představu, jak se situace bude dále vyvíjet.

Nyní v Chrudimi zůstala řada hráčů brazilské národnosti. Trávíte čas společně?
Ano, jsme tu všichni. Když se liga zastavila, nevěděli jsme, zda se ještě spustí nebo ne. Ale jsme v tom společně. Doteď, když platil zákaz vycházení, jsme si především volali, nyní již můžeme společně něco podnikat.

Jaká je situace v Brazílii?
Informací mám hodně, protože se zajímám, jak na tom má země je. A situace není moc dobrá, zemřelo již přes deset tisíc lidí. Doufám, že třeba za dva týdny bude daleko lépe.

Co vy a smlouva na následující sezonu? Uvidí vás fanoušci znovu v dresu Chrudimi?
Smlouvu na další ročník zatím nemám. V tomto týdnu mám schůzku s vedením, kde se rozhodne, jak to bude a zda budu v chrudimském týmu pokračovat.

Součástí sezony zřejmě bude i Liga mistrů. Další důvod, proč pokračovat?
Liga mistrů je nejlepší futsalová soutěž na světě, každý ji chce hrát. Pokud budu pokračovat, samozřejmě, že Liga mistrů bude patřit k jednomu z vrcholů sezony.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.