Jak dlouho již píšete pro Onlajny.com a věnujete se jen futsalovým zápasům?
Pro Onlajny.com jsem začal psát na podzim roku 2017, kdy jsem nastoupil do fotbalové redakce Slovanu Liberec. Futsalové zápasy FTZS jsem začal psát až tuto sezonu, kdy jsem byl osloven.

Vyberte nejzajímavější futsalový zápas, který jste psal?
FTZS Liberec – Nejzbach Vysoké Mýto 4:3. Zápas plný emocí, kde padly tři červené karty. V utkání šlo o udržení v soutěži a zároveň naději na play off.

Máte pro mě nějakou perličku z psaní futsalových onlajnů? Co vás opravdu během kariéry rozesmálo?
Nesedím přímo u aktérů, ale nahoře u hlasatele. Perličky se mi tedy prozatím vyhýbají.

Co je klíčové pro správné psaní onlajnů a co je nejtěžší?
Rychlost, správnost, objektivnost, čeština. U futsalu je rozhodně nejtěžším faktorem rychlost, jelikož se pořád něco děje a někdy není jednoduché vše stihnout.

Kam vás psaní onlajnů ve vaší kariéře posunulo?
Dostal jsem se do fotbalového prostředí mezi hráče, což jsem si vždy přál. Zároveň člověk pozná spoustu zajímavých lidí kolem klubu a má nespočet nových životních příležitostí a zkušeností.

Jak byste zhodnotil důležitost onlajnů v rámci futsalového zpravodajství?
Jelikož utkání VARTA futsal ligy nejsou ve většině případů vysílána v TV, beru textový přenos jako důležitou informační složku pro fanoušky tohoto sportu.

Jak jste se dostal k psaní futsalových onlajnů?
Byl jsem před sezonou osloven klubem FTZS Liberec.

Je těžší psát z místa, nebo podle TV nebo streamu?
Rozhodně je těžší psát podle TV či streamu.

Další aktuality

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.

Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo
Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo 05.04.2024

V nominaci reprezentačního trenéra Marka Kopeckého se objevila některá velice zajímavá a nečekaná jména. Jedním z nich je Tomáš Chráscina, který si v pětadvaceti letech po povedené sezoně Žabinských Vlků oblékne poprvé dres nároďáku.