Když to nešlo na hřišti, tak se soutěž „dohrála“ alespoň virtuálně. Na FB profilu VARTA futsal ligy se nejprve odehrála poslední dvě kola základní části a následovalo play off.

V každém utkání mohli fanoušci pomocí emotikonů střílet góly za svůj tým a pomoci mu k vítězství. Helas se postupně prodral ve vyřazovací části přes obě pražská "S" až do finálové série proti Démonům z České Lípy. Utkání byla velice vyrovnaná, ale z virtuálního poháru se nakonec může radovat brněnský tým.

Helas se tedy stal vítězem Virtuální VARTA futsal ligy. To se nestává každý den a kdoví, zda se vůbec některý tým bude moci tímto titulem ještě někdy honosit. Proto jsme krátce na toto téma vyzpovídali kapitána Davida Cupáka a trenéra Tomáše Galiu.

Dosáhli jste s Helasem titulu mistr Virtuální VARTA futsal ligy. Co pro vás tato trofej znamená?
TG:
Jedná se o můj první seniorský futsalový titul, ale vzhledem k tomu, že se nerozhodovalo na palubovkách, beru vítězství s nadhledem a notnou dávkou humoru. Emoce, které se objevují ve vyřazovácí části na hřišti se bohužel nedají ničím nahradit, ale i tak se jednalo o příjemné zpestření nešťastného závěru sezony.
DC: Abych byl upřímný, tak nijak velký význam tomuto ocenění nepřikládám, jedná se spíš o takové zpestření v době nouzového stavu a karantény. Na druhou stranu, každá trofej se počítá a alespoň většina kluků mužou říct, že jsou mistři České republiky ve futsale.

Jak vypadaly oslavy tohoto titulu?
TG:
Vzhledem k panujícím omezením se oslava odkládá na neurčito, ale věřím, že nás prezident klubu na každoroční "ukončené" řádně odmění a pošle na stůl nějakou dobrotu.
DC: Jelikož je doba karantény a zákazu pořádání akcí, tak jsme se v týmu domluvili, že titul a ukončení sezony oslavíme, jak jen to stav umožní.

Co chcete vzkázat fanouškům?
TG:
Mám jedno přání a tím je dostat na tribuny stejný počet díváků, který nás v průběhu VFL podporoval. Moc bych si přál, aby svoji virtuální podporu vyjádřili i svou přítomností na domácích utkáních. Každý hlas na tribuně je pro nás všechny tím správným hnacím motorem, který může virtuální vítězství proměnit v realitu. Rád bych za celý klub všem moc poděkoval, neboť podpory, které se nám při hlasování dostalo, ukázalo, že futsalový fanoušek v Brně, má pořád své slovo a patří mezi nejlepší v ČR.
DC: Chtěl bych jim určitě poděkovat, že si našli čas a podpořili nás hlasem v boji o virtuálního Mistra ČR ve futsale. Největší zásluhu na tom má prezident klubu Honza Loup, trenér Tomáš Galia a Vojta Cupák, kteří sehnali asi nejvíc fanoušků, kteří pro nás hlasovali.

Další aktuality

V pátek v Plzni futsalový dvojzápas
V pátek v Plzni futsalový dvojzápas 07.02.2024

V Plzni připravili pro fanoušky futsalu pod dvou letech znovu zajímavou akci - v pátek večer bude k vidění futsalový dvojzápas. Před utkáním Interobalu s Libercem odehraje druholigový duel Jerigo se Spartou.

Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska
Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska 06.02.2024

Ukrajinský futsalista Denys Sandetskyj, který se během této sezony vypracoval na stálého člena základní sestavy, přestupuje ze Slavie do rakouského ASKO FC Diamant Linz.

Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku
Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku 17.01.2024

Přes osmdesát tisíc korun (celkem 81.500 Kč) se podařilo vybrat v rámci prosincové charitativní dražby, kterou uspořádal Interobal Plzeň, aby podpořil svého dlouholetého fanouška Ondru Kaase a nadaci Dobré víly, která podporuje dětské domovy. K akci se připojila také kabina pondělního soupeře ze Slavie.