Kvůli koronaviru však své tažení za navrácení na mistrovský trůn do cíle na palubovce nedotáhla. Jak situaci vnímá český reprezentant a opora ERA-PACKu Tomáš Koudelka?

Jak vnímáte předčasné ukončení soutěže? Jaké jsou pocity?
Pocity? Řekl bych smíšené. Samozřejmě jsme všichni moc rádi, že je titul náš, ale zároveň jsme si to všichni chtěli uhrát sami a vybojovat přímo na hřišti. Bohužel nastala situace, která nemá obdoby, a musíme respektovat nařízení vlády. Byla pro nás obrovská motivace získat titul zpátky, vedení pro to udělalo strašně moc, když vidělo na začátku roku tři skvělé brazilské hráče. Bohužel nám to nebylo umožněno.

Předpokládám, že velké oslavy titulu se nechystají…
Napsali jsme si s klukama pár pozitivních zpráv, ale velké oslavy určitě ne. Nezasloužíme si je. Nicméně si myslím, že jak v loňské sezoně byla před play off favoritem Sparta, tak teď bych věřil nám. To už se nikdo nedozví. Věřili jsme, že v play off uvidíme skvělé zápasy, ale jak vidíme, tak nedohrávání soutěží není jenom o futsale. Škoda..

Zajistili jste si alespoň účast v Lize mistrů, pokud se tedy bude hrát. Těšíte se na návrat na evropské palubovky?
Liga mistrů mi moc chyběla. Českou ligu hraju už deset let a je příjemné si zahrát s vítězi ostatních lig. Mám rád výzvy a velké zápasy, moc se na ní těším.

Máte informace, jak budou vypadat vaše tréninky do začátku nové sezony?
Žádné informace zatím nejsou, je to všechno čerstvé. V neděli jsme dostali program na celý týden a teď budeme čekat, co trenér s vedením vymyslí dále. Budeme se stále udržovat podle programu a uvidíme, co ukážou následující týdny.

Víte, jak to bude s brazilskými hráči? Mohou se nyní odebrat domů?
Kluci na to strašně dlouho čekali a už se těší. Byli v nejistotě, báli se o své rodiny, dostanou zelenou a budou hledat nejbližší lety. Nebude to zřejmě tak jednoduché jako předtím, ale věřím, že se domů dostanou v pořádku a co nejdříve.

Kromě toho koronavirová situace narušila i vaši baráž proti Chorvatsku. Další věc, na kterou se futsalová veřejnost nesmírně těšila.
A já taky.. Moc mě to mrzí, po úspěšné kvalifikaci v Brně jsme měli obrovskou motivaci dokázat, že nás tým má slušnou kvalitu. Vím, že Chorvatsko bylo mírným favoritem, ale já nám věřil, že bychom si ve druhém zápase v Brně před vlastními fanoušky postup uhráli. Jak to teď bude dál nevím, záleží, jak to UEFA vyřeší.

Koronavirus omezil i vaši fotbalovou aktivitu..
Fotbal hraji od dětství, je to zase kontakt s jinými lidmi. Zasáhl nás hodně, ale zase se nedá nic dělat. Musíme doufat, že se rychle přežene a my budeme moci zase brzo společně trénovat.

Jak vy osobně si během této doby krátíte dlouhé chvíle?
Mám doma patnáctiměsíční miminko, takže to je momentálně moje největší aktivita doma. Dále pak samozřejmě dodržují individuální tréninkový plán.

Další aktuality

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.