Tomáši, jak tráví čas futsalista v době, kdy se nemůže hrát a téměř ani připravovat?
Asi mluvím za každého hráče. Futsal nám samozřejmě chybí. Máme od trenéra individuální plány a ty dodržujeme. Musíme všichni tuhle těžkou situaci přečkat a připravovat se doma.

Jak pro vás bylo těžké přijmout zprávu, že budete muset po zranění, které jste utrpěl v zápase s Mýtem, na operaci?
Byl jsem z toho smutný, protože upřímně si myslím, že se mi herně dařilo. Cítil jsem se dobře každé střídání na palubovce a nejednou přišlo zranění – operace kolene. Bohužel i takhle nepříjemné situace ke sportu patří a musím to brát tak, jak to bylo.

K futsalu jste se dostal přes vašeho bratra, co vás na tomto sportu tak zaujalo?
Futsal je rychlejší, jste skoro pořád na míči. Upřímně mě moc nebaví běhat bez míče (smích). Ve futsalu se hraje do poslední sekundy, nikdy nevíte, co se může stát.

Do ligy jste nakoukl již v sedmnácti letech, myslíte, že je pro mladého hráče důležité, být již takto brzy konfrontován s dospělým futsalem?
Myslím si, že mi to vážně pomohlo. Čím dříve, tím lépe. Jestli si dobře pamatuji, tak jsem hrál první utkání doma v Plzni proti Třinci. Vzpomínám si, že jsem byl celý rozklepaný, ale po prvním doteku s míčem, to ze mě všechno spadlo a bylo to pryč. (úsměv)

První ligový gól jste vstřelil před dvěma lety v zápase proti Mělníku, navíc šlo o vítěznou trefu, jak na ní vzpomínáte?
Vzpomínám na tuhle branku rád. Nemohli jsme utkání zlomit na naši stranu, měli jsme hromadu šancí a nedařilo se nám vstřelit branku. Najednou z rohu jsem vystřelil na bránu a nějak to tam spadlo. Byl to můj první ligový gól za áčko a hodně přispěl k vítězství.

V posledních dvou ročnících jste se v lize začal prosazovat i střelecky, stává se z vás tedy kanonýr, nebo je vám na palubovce vlastní jiná role?
Kanonýr bych ani neřekl. To, že jsem dal nějaké góly za tuhle sezonu jsem rád, ale myslím si, že kanonýry na kanadské body a góly máme v týmu jiné. (smích)

V Plzni máte možnost hrát s kvalitními spoluhráči a reprezentanty, jak si této příležitosti vážíte?
Je to fantastické. Máme možnost s nimi trénovat každý den. Zlepšovat se vedle nich. Jsou tu vynikající hráči, a to mladému hráči jenom prospěje v herním růstu.

Pravidelně nastupujete v mládežnických reprezentacích, věřil byste si i na reprezentační áčko?
Věřil nevěřil, nyní nad tím moc nepřemýšlím, až taková možnost přijde, tak přijde a budu se snažit odvést tu nejlepší práci jako v každém zápase.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.