Olympiku se utkání na Slavii nepovedlo dle představ (prohra 4:9 pzn. red.), souhlasíte?

Před zápasem jsme si říkali, že Slavia bude hrozit ze standardních situací. Věděli jsem o tom, že Slavia má kvalitu. Chtěli jsme se vyvarovat tomu, abychom dostali rychlé góly na začátku utkání. Byli jsme na standardní situace Slavie připravení. Chyběl nám Antonín Hrdina, který je nadstandardním hráčem. Bohužel bude Tonda mimo až do konce sezony.

Myslíte, že hlavním bodem sešívaného triumfu v duelu byl raketový vstup do utkání?

Čtvrtá minuta – čtyři góly v naší síti, z toho tři ze standardek. Je velká škoda, že jsme si nechali takovým způsobem utéct začátek. Možná kdybychom dokázali vstřelit branku my, nebo bychom drželi dobrý výsledek po první polovině zápasu, tak ten zápas mohl vypadat jinak, ale bohužel jsme do střetnutí nevstoupili ideálně.

Jaké jsou týmové cíle do konce první části sezony?

Máme před sebou tři utkání. Čekají nás domácí duely s Vysokým Mýtem a s Českými Budějovicemi. Mezitím jedeme do Plzně. Naším cílem je udělat ve zbytku základní části šest bodů a zachránit minimálně ligu. Jestli se povede postoupit do play-off, tak to bude pro klub příjemný bonus.

Trenér Neumann vás nasadil do zápasu s Kazachstánem při kvalifikačním turnaji v Brně a podařilo se vám vstřelit branku, jaké to bylo?

Já jsem byl rád, že jsem se vůbec dostal na palubovku. Pro mě je každá vteřina, kdy se dostanu na hrací plochu za reprezentaci, obrovská čest. Navíc se mi podařilo vstřelit branku, a ještě k tomu Kazachstánu. To byla taková třešnička na dortu.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.