Vysoké Mýto sice v Chrudimi prohrálo, ale tak špatný výsledek to úplně není, když přihlédneme k okolnostem, souhlasíte?

Pro nás to byla spíše taková povinnost utkání odehrát. Jsme samozřejmě rádi, že rozdíl ve skóre nebyl větší. Chybělo nám z různých důvodů dost hráčů, ale na druhou stranu dostali příležitost ostatní. Výsledek je pro nás přijatelný, ERA-PACK byl více na míči a vytvářel si větší množství šancí. Chrudim je na tom kondičně lépe než náš tým, ale tento zápas pro nás v podstatě nic neřešil.

V obranné fázi v první polovině duelu to ale nebylo ze strany Nejzbachu vůbec špatné, dalo by se na podobném výkonu stavět i v dalších, důležitějších zápasech?

První poločas byla naše obrana kompaktní, až na chybu při prvním gólu Chrudimi, která pramenila z naší špatné komunikace, kdy jsme si před rozehráním standardní situace nepřebrali hráče. ERA-PACK se do toho hůře dostával a když už se domácí dostali do vyložené šance, tak nás podržel dobrým výkonem v brance Jan Ehrenberger. Chtěli jsme si vyzkoušet obranu, ale tím, že nenastoupili hráči, kteří by měli odehrát pro nás existenční zápasy, tak to příliš naší situaci nevyřešilo. Na druhou stranu jsem rád, že ti hráči, co nastoupili, měli možnost si zkusit defenzivní činnost proti takovému celku.

Postrádal jste v sestavě Lukáše Merkla a Michala Jiráského, byla ztráta těchto produktivních hráčů citelná?

Myslím si, že ani tito dva hráči by nám v utkání směrem dopředu příliš nepomohli. Spíše je škoda, že si nemohli vyzkoušet obrannou činnost proti silnému týmu. ERA-PACK je na tom i v obranné fázi velice dobře. Trenér Conde si zakládá na tom, že jeho tým příliš branek nedostává. Jsme rádi alespoň za jeden gól. Měli jsme tam i další náznaky přečíslení, které jsme ale využít nedokázali.

V sestavě Nejzbachu naopak nechyběli taková jména jako Vladyka, Semerád, nebo Jeníček. Je úctyhodné, že se dokážete i v takovém věku měřit z chrudimskými hráči.

Když se člověku vyhýbají zranění a když se udržuje, ať už hraje třeba velký fotbal, nebo dělá něco jiného pro své tělo, tak se to dá zvládnout. Paradoxně si myslím, že mám více tréninků než někteří mladí kluci, což je bohužel smutné. Sami hráči to pak vidí na palubovce, kdy může rozhodovat právě i kondice. To nás letos trápí, protože ani tréninková docházka není taková, jakou bych si představoval.

V dalším kole na vás čeká Helas Brno, jak se na toto utkání připravit a které hráče již budete mít k dispozici?

Bude to pro nás další z existenčních utkání. My jsme takové zápasy nyní tři nezvládli, a to jsme je odehráli doma. Nyní nás čeká čtvrtý a velice důležitý. Helas má jednu čtveřici složenou z mladých hráčů, kteří jsou hodně běhaví. Druhá čtyřka je založená na práci Davida Cupáka, který hru diriguje. Někteří hráči nám přibydou. K dispozici by měli být již Michal Jiráský a Jakub Gerčák. Počítat nemůžeme s Lukášem Merklem, který bude absentovat z důvodu disciplinárního trestu. Naopak si svůj trest v Chrudimi odpykal Jakub Vágner, který nám v důležitém utkání také pomůže.

Co zlepšit do nadcházejících bojů o udržení oproti posledním střetnutím?

Chybí nám větší drajv, kondice v posledních momentech zápasů. Prohráli jsme s Českou Lípou a s Libercem vinou nezvládnutých posledních minut. Když si to takto zanalyzujeme, tak je vidět, že ty zápasy ztrácíme na koncích. Musíme zlepšit kondici, ale je to složité. Máme dva tréninky a můžeme udělat jen jeden kondiční. Snažíme se kluky nabádat, aby se tomu věnovali, ale primární je samozřejmě zaměstnání. Přesto věřím, že se nám proti Helasu podaří nakopnout. Všichni máme jasný cíl. Udržet pro Nejzbach nejvyšší futsalovou ligu.

Další aktuality

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.