Máte za sebou kvalifikaci na MS v Brně, v hledišti byli přítomni i vaši kolegové z ERA-PACKu, co jste říkal jejich podpoře?

Určitě jsme si toho vážili. Byli tady trenér Felipe Conde a další brazilští spoluhráči z Chrudimi. Už před turnajem v Brně jsme se na tréninkách s trenérem Condem připravovali na některé protihráče, kteří nás v kvalifikaci čekali, což bylo velice přínosné. Poté jsme to již mohli jen s trenéry Neumannem a Bartoškem doladit.

To je zajímavé, pocházelo to z iniciativy trenéra Condeho?

Ano. Trenér sice nemá žádné spojení a vazby na reprezentační trenéry, ale má zájem a chce, abychom hráli dobré zápasy za národní mužstvo. Nyní mohu říct, že nám tato příprava dost pomohla.

Kvalifikační skupinu v Brně sledovalo velké množství příznivců, myslíte, že to je něco, co by mohlo českému futsalu do budoucna pomoct?

My hráči jsme proto udělali všechno. Chtěli jsme, aby fanoušci, co přišli do haly, nebo sledovali zápasy u televizní obrazovky, viděli, že futsal není čistě amatérský sport. Není to jen fotbal v hale, ale má to nějakou taktiku. Futsal nehrají jen fotbalisté, co se nedokázali prosadit. Jsou tu velice slušní futsalisté a zápasy v Brně toho byli důkazem, protože měli velice slušnou úroveň. Nyní je pouze na vedení, jestli dokáže futsal jako produkt dobře prodat.

Ve čtveřici jste nastupoval se spoluhráči z Chrudimi, mohlo vám to poskytnout určitou výhodu?

Tolikrát se nám v Chrudimi nestane, že bychom nastupovali v jedné čtyřce s bratry Drozdovými, ale jsme spolu téměř každý den na trénincích v klubu a řešení situací máme stejné, takže šlo pouze o to, doladit detaily, ale je to určitě výhoda. Navíc Radim Záruba s námi taktéž nastupoval nějakou dobu v ERA-PACKu, takže i s ním si herně rozumíme, ale v podstatě to je jedno, protože tady v reprezentaci není špatný futsalista.

Jaká panuje spokojenost s probíhající sezonou v ERA-PACKu?

Jsme zatím spokojení. Začátek sezony se nám úplně nepodařil. Sice jsme v přípravě před startem ročníku sehráli dobrý turnaj v Polsku, ale v prvním kole jsme prohráli v televizním zápase s Teplicemi. Když se ale podíváme na tabulku, tak jsme tam, kde bychom se chtěli nacházet.

Jaké jsou cíle chrudimského celku do zbytku základní části?

Chtěli bychom se po základní části umístit na první příčce. Jsme poučení z minulého roku, kdy jsme náskok prohospodařili a možná i vinou toho ztratili titul, kdy jsme začínali semifinále na Spartě. Takže našim cílem je jít do play-off z prvního místa.

V posledních dvou kolech jste porazili obě pražská S. Je to něco, co by vás mohlo do zbytku sezony nakopnout?

Spartu i Slavii jsme navíc dokázali porazit v obou vzájemných duelech. Naše sebevědomí šlo zase nahoru. Zápasy s týmy z čela tabulky jsou velice těžké. Poslední dva zápasy mohli klidně vyhrát naši soupeři. Nyní máme široký kádr. Přišli nám noví hráči, takže můžeme zátěž více rozvrhnout. Rozhodovat ale budou i nadále maličkosti.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.