Nejcitelnějším odchodem Spartu byl chorvatský rodák Kristijan Grbeša, který zaznamenal v české lize celkem 36 startů ve kterých vstřelil 29 branek a na 14 jich nahrál. Grbeša Spartu posílil před sezonou 2018/2019 a byl jedním z pilířů loňského mistrovského týmu. Klub opustil na konci roku 2019 po vlastní žádosti o uvolnění, aby se mohl vrátit zpátky do své rodné země a dodal: „Byla to skvělá a úspěšná cesta pro mě i mou rodinu. To, že jsme zastavili dominanci Chrudimi po tolika letech a vyhráli oba poháry jsou fantastické vzpomínky. Chtěl bych poděkovat všem v klubu a fanouškům za to, že jsem se cítil jako doma. Přeji vám všem hodně štěstí.“

Beni Simitči po odchodu Grbeši: „Vůbec nebylo v plánu, že by nás měl Grbi opustit. Z hráčského i lidského hlediska splňoval všechno, co si trenér může přát. Bohužel za námi přišel s tím, že dostal skvělou pracovní nabídku. Narodila se mu dcera, věděl, že ho velká kariéra už nečeká, tak futsal přesunul na druhou kolej.“

Nejaktuálnější změnou kádru je Azem Brahimi, který zamířil na hostování do Mabetexu Prishtina, kde stráví zbytek letošní sezony. „Je smutné, že opouštím Spartu, ale snad v nové sezoně budu zpátky. Přeji Spartě vše nejlepší a pevně věřím, že titul obhájí,“ řekl po odchodu ze Sparty Brahimi.

„Azema jsem do konce sezony pustil na hostování, protože on potřebuje hrát. Musí dostat zpátky cit ke hře a míči, na což mu pár minut u nás stačit nebude. Poslal jsem ho do Prishtiny, kde hrají bývalí hráči Fenixu, které jsem trénoval v Lize mistrů, navíc tam hrají jeho oba bratři. Přeji mu, ať mu hlavně slouží zdraví a vrátí se do formy, když byl jeden z nejlepších hráčů naší ligy,“ dodal Beni Simitči.

Na konci října Spartu posílil Cristiano, kterého fanoušci znali z jeho dřívějšího působení v klubu. Beni Simitči zkušeného gólmana povolal po dlouhodobém zranění Libora Gerčáka, aby doplnil pozici brankářské dvojky. Brazilec s Albánským pasem odcestoval s klubem do Minsku, kde jedním startem pomohl v Elitní fázi Ligy mistrů. Na začátku roku se rozhodl z osobních důvodů opustit klub.

„Absolutně jsem netušil, proč chce skončit. Týden před zápasem s ERA-PACKem přišel, že by chtěl skončit, protože dostal nabídku z Kosova, že se tady cítí nevyužitý. Je to pro mě trošku nepochopitelné, předem věděl, že přichází na pozici dvojky,“ konstatoval Beni Simitči po odchodu Cristiana.

Na začátku roku klub ohlásil příchod staronové posily Angellota, který měl Spartu posílit na začátku přestupového okna. Z přestupu nakonec sešlo z legislativních důvodů.

Beni Simitči k problému Angellotova přestupu: „Tady šlo o to, že hráč nesmí během jednoho roku hrát ve třech klubech, už čehož jsme nečekali, že Angellotovo několika působení v Asii, kam šel po play-off, bude počítáno. Bohužel nám to potvrdila i FIFA a on tak nemůže tuto sezonu do Sparty přestoupit. Samozřejmě nás to všechny zamrzelo, protože v plánu bylo, že měl hrát místo Grbeši, ale nedá se nic dělat. Věřím, že v létě se domluvíme na jeho působení v další sezoně.“

Další aktuality

V pátek v Plzni futsalový dvojzápas
V pátek v Plzni futsalový dvojzápas 07.02.2024

V Plzni připravili pro fanoušky futsalu pod dvou letech znovu zajímavou akci - v pátek večer bude k vidění futsalový dvojzápas. Před utkáním Interobalu s Libercem odehraje druholigový duel Jerigo se Spartou.

Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska
Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska 06.02.2024

Ukrajinský futsalista Denys Sandetskyj, který se během této sezony vypracoval na stálého člena základní sestavy, přestupuje ze Slavie do rakouského ASKO FC Diamant Linz.

Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku
Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku 17.01.2024

Přes osmdesát tisíc korun (celkem 81.500 Kč) se podařilo vybrat v rámci prosincové charitativní dražby, kterou uspořádal Interobal Plzeň, aby podpořil svého dlouholetého fanouška Ondru Kaase a nadaci Dobré víly, která podporuje dětské domovy. K akci se připojila také kabina pondělního soupeře ze Slavie.