Prvním hráčem je Portugalec César Ribeiro, kterého můžete znát ze sezony 2013/2014, kdy působil v teplické Balticfloře. Na jeho kvality si jistě mnozí z vás vzpomenou.

Césarovi je 29 let a jeho kariéra je spjatá s portugalskými, francouzskými a rumunskými kluby zvučného jména. Poslední sezony trávil v rumunských týmech Imperial Wet a Dunarea Calarasi.

Druhou posilou je Brazilec Alemao. Tento zkušený třiatřicetiletý futsalista dovedl v roce 2018 brazilský klub Pato Futsal k mistrovskému titulu a Svarog si od něj hodně slibuje. Mistr Brazílie během své kariéry prošel několika velkými brazilskými kluby. Jeho poslední angažmá trávil v arménském Leo Futsal Club, se kterým též ovládl domácí soutěž a následně odehrál Ligu mistrů. 

Brankáře Michala Hůlu doplní třetí posila týmu. Do Teplic přichází Brazilec s italským pasem Diegao Roman Ros. Šestadvacetiletý gólman též působil v několika brazilských klubech. Poslední sezonu odehrál ve druhé italské lize u týmu CLN Cus Molise. Přestupy okomentoval prezident klubu Michail Žák: „Celou sezónu máme obrovské problémy s kádrem, odešel nám Teka a Sebiskveradze, dlouhodobě je zraněn Djaelson. Po vzájemné dohodě ukončil působení v týmu také Jeronimo, proto musíme kádr doplnit. Všichni víme, jak těžko se v půlce sezony hledají kvalitní hráči nebo brankáři. Naše finanční možnosti také nejsou nic extra, proto jsme zkoušeli najít maximálně kvalitní hráče za přijatelné peníze. Myslím si, že se nám to povedlo. Místo Jeronima bude v brance mladý Diegao. Já osobně si myslím, že nám hodně pomůže. 

Ohledně Césara Ribeira nemusím moc fanouškům nic vysvětlovat, asi si ho všichni pamatují. Je to velmi kvalitní hráč, rychlý a velmi dobře technický vybavený. Zrovna takový hráč nám chybí. 

No a nakonec Alemao, nejvíce úspěšný tah našeho klubu. Jedním z hlavních problémů našeho klubu je to, že nemáme v týmu lídra, i kvůli tomu jsme některé zápasy prohráli. Ted konečně přijel z mého pohledu top hráč, bývalý kapitán klubu Pato (mistr Brazílie 2018), který má velkou zkušenost. Hodně na něj spoléhám a věřím, že udělá pořádek jak ve hře našeho týmu, tak i v disciplíně. Ted už je na 100 % jasné, že se nedostaneme výše než na 4. místo a hůře než na 5. Proto se můžeme v klidu a bez nervozity připravovat směrem k play off a zápasům proti Slavii. Máme ještě dva měsíce, budeme tvrdě pracovat a v play off zkusíme překvapit. Nic jiného nám nezbývá.“

Ve čtvrtek 30.1. čeká Svarog přátelské utkání na domácí palubovce proti německému klubu VFL 05 Hohenstein-Ernstthal. Utkání začíná ve 20:00 a vy se můžete přijít podívat na parádní futsal a všechny nové tváře.

Další aktuality

V pátek v Plzni futsalový dvojzápas
V pátek v Plzni futsalový dvojzápas 07.02.2024

V Plzni připravili pro fanoušky futsalu pod dvou letech znovu zajímavou akci - v pátek večer bude k vidění futsalový dvojzápas. Před utkáním Interobalu s Libercem odehraje druholigový duel Jerigo se Spartou.

Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska
Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska 06.02.2024

Ukrajinský futsalista Denys Sandetskyj, který se během této sezony vypracoval na stálého člena základní sestavy, přestupuje ze Slavie do rakouského ASKO FC Diamant Linz.

Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku
Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku 17.01.2024

Přes osmdesát tisíc korun (celkem 81.500 Kč) se podařilo vybrat v rámci prosincové charitativní dražby, kterou uspořádal Interobal Plzeň, aby podpořil svého dlouholetého fanouška Ondru Kaase a nadaci Dobré víly, která podporuje dětské domovy. K akci se připojila také kabina pondělního soupeře ze Slavie.