Jak bys zhodnotil zápas s FTZS?
Chtěli jsme na soupeře od začátku vlétnout, což se nám myslím podařilo. V páté minutě utkání to bylo již 4:1. Pak už jsme soupeři příliš šancí nedali. Mohli jsme na hřiště pustit mladší hráče a vyzkoušet si určité věci. Myslím si, že utkání dopadlo tak, jak jsme si v ideálním případě představovali.

K duelu s Libercem jste přistoupili zodpovědně, souhlasíš?
Hlavně jsme si v kabině před utkáním říkali, jak si ten zápas rozehrajeme ze začátku, tak takový ho pak budeme mít v dalším průběhu. Máme v týmu i pár mladých hráčů a brankáře Patrika Malinu, který přes týden poctivě trénuje, tak jsme chtěli, aby si tito hráči také osahali VARTA futsal ligu.

Druhý poločas již byl vyrovnanější, bylo těžší najít motivaci při vedení 10:1?
To určitě bylo. Za takového stavu je těžší udržet koncentraci, více se vyhecovat a pokračovat hrát dále naplno, ale jsem rád, že i když druhý poločas skončil nerozhodně, tak jsme utkání zvládli a dovedli ho do vítězného konce.

Čekal jsi, že to bude zápas, kdy se tolikrát střelecky prosadíš?
Po tom začátku jsem čekal, že vyhrajeme. To jsem si byl skoro jistý, skromně řečeno. Ale to, že dám šest gólů, to musím přičíst jen ohromné náhodě. Musím všechny upozornit, že se toto nejspíš v životě nebude opakovat. (smích)

Jsi členem širšího kádru české reprezentace, co bys říkal na případnou dodatečnou nominaci do národního týmu po takovém střeleckém koncertu?
Po takovém výkonu proti Liberci asi ne, možná kdyby to bylo třeba proti Plzni, ale zůstávám nohama na zemi. Samozřejmě mě výkon proti Liberci těší, ale nemám žádné přehnané ambice. Budu kluky sledovat v televizi a budu držet palce, ať se jim povede postoupit.

Jak tvé počínání ohodnotí týmový pokladník?
Už mi to na střídačce po utkání počítal, takže myslím, že to budu mít velmi drahé. (úsměv)

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.