Šimone, jak bys zhodnotil zápas s lídrem tabulky?
Zápas se mi těžko hodnotí. Do Plzně jsme nepřijeli v kompletním složení, někteří hráči nám chybí. Měli jsme i vykartované hráče, kteří nemohli nastoupit. Nás čeká zápas proti Českým Budějovicím, který pro nás bude velice důležitý. Do tohoto utkání jsme šli s tím, že jsme chtěli Interobal překvapit, ale kvalitu Plzně jsme samozřejmě znali. Bohužel jsme ale nebyli schopní konkurovat.

Začátek ale nebyl špatný, prvních deset minut bez inkasované branky. Představovali jste si takový start do utkání?
Začátek byl dobrý. Zvládali jsme docela dobře bránit. Potom se ale ukázala síla Plzně. Začali více běhat, více kombinovat a pak už to pro nás bylo složité chytat. Navíc jsme udělali nějaké chyby, ale je to pro nás škoda. Výsledek mohl být příznivější.

Po dvou inkasovaných brankách jste dokázali velice rychle vstřelit kontaktní branku, bylo to pro průběh prvního půle důležité?
Určitě ano. Poločasové skóre 2:1 pro nás bylo dobré. Chtěli jsme vydržet, co nejdéle vzdorovat. Třeba i ve druhém poločase neinkasovat a zkusit vyrovnat. Vstup do druhého poločasu jsme také neměli špatný, ale Plzeň pak začala být lepší a v některých momentech měla i více štěstí.

Snižující branku jsi vstřelil trochu netradičně břichem, bylo těžké míč do sítě umístit?
Pro mě to bylo možná jednodušší než nohou, protože já mám nohy občas dřevěné. (úsměv) Jsem rád, že to tam spadlo. Podařilo se nám vstřelit kontaktní gól a byli jsme stále ve hře.

Druhou branku vám opět připravil Martin Šabata, tam už ta pozice byla o poznání snazší?
Souhlasím. Martin to tam poslal na zadní tyč. Míč se poté odrazil od brankáře a měl jsem před sebou prázdnou branku, takže jsem to zaplať pánbůh trefil.

V sestavě nastupujete s takovými hráči jako Petr Vladyka, nebo Miroslav Semerád, jak tento fakt vnímáte?
Snaží se nám neustále pomoct, což je super. Jsou to zkušenosti k nezaplacení. I na tréninku se nám snaží vždycky poradit. Jsem rád, že s nimi mohu nastupovat.

Čeká na vás důležité střetnutí s jihočeským Dynamem, jak se na tento zápas připravit?
Zápas s Českými Budějovicemi pro nás bude klíčový, co se týká boje o záchranu. Musíme ten zápas zvládnout za tři body. Přes to nejede vlak. Doufám, že budeme v plné sestavě. Věřím tomu, že s naší kvalitou v domácí hale zvítězíme.

Další aktuality

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.

Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo
Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo 05.04.2024

V nominaci reprezentačního trenéra Marka Kopeckého se objevila některá velice zajímavá a nečekaná jména. Jedním z nich je Tomáš Chráscina, který si v pětadvaceti letech po povedené sezoně Žabinských Vlků oblékne poprvé dres nároďáku.

Martin Brychta: Jsem na tým obrovsky pyšný
Martin Brychta: Jsem na tým obrovsky pyšný 02.04.2024

Třiatřicetiletý Martin Brychta se na začátku sezony stal vedoucím mužstva a do hry naskakoval sporadicky jen jako poslední hráč. Jak to ale ve sportu chodí, vše bylo jinak a nakonec dovedl Slavii s kapitánskou páskou na rukávu do semifinále a navíc jako jediný z aktérů vstřelil v každém zápase gól.