Sparta je po polovině základní části VARTA futsal ligy na prvním místě tabulky, jak jste s tímto počínáním spokojen?
Svým způsobem byl tohle náš společný cíl před začátkem sezóny. Bohužel jsme prohráli v Chrudimi, ale od té doby jsme již nenašli přemožitele. Důležitým zápasem byl i duel v Plzni, kdy jsme dokázali Interobal porazit a získat důležité tři body.

Podzimní část sezóny byla pro Spartu velice úspěšná, jak si vážíte toho, že jste mohli sehrát tolik utkání i na mezinárodní scéně?
Podle mého názoru byl celý rok 2019 pro náš tým velice úspěšný. Od začátku roku, přes úspěšné play-off, zisk mistrovského titulu až po účast v Lize mistrů. Myslím, že budu mluvit i za ostatní hráče. Bylo skvělé hrát v třech různých soutěžích. Všichni se ale na druhou stranu těšíme na odpočinek, který nám Vánoce poskytnou.

Jak se těšíte na vánoční svátky?
Určitě se všichni těšíme na chvilku oddechu. V této polovině ročníku těch zápasů bylo strašně moc. Takže odpočinek všem přijde vhod. Každý si bude moci případně doléčit nějaká menší zranění, a hlavně si užít svátky s rodinou.

Jaké předsevzetí si Sparta dává do nadcházejícího roku 2020?
Stále je určitě co zlepšovat. Předsevzetím do nového roku by mohlo být úspěšné pokračování v naší práci, kterou jsme tady na Spartě začali. Možná ještě více přidat. Pokusit se znovu vyhrát základní část a získat další mistrovský titul.

Další aktuality

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.

Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo
Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo 05.04.2024

V nominaci reprezentačního trenéra Marka Kopeckého se objevila některá velice zajímavá a nečekaná jména. Jedním z nich je Tomáš Chráscina, který si v pětadvaceti letech po povedené sezoně Žabinských Vlků oblékne poprvé dres nároďáku.