Interobal podlehl Spartě 2:6, jak byste utkání zhodnotil?
Zápas pro nás začal výborně, tak jak jsme si představovali. Věděli jsme, že se soupeřem se můžeme měřit jen tehdy, když půjdeme do vedení. Potřebovali jsme vedení ale udržet déle, alespoň do poločasu, aby Sparta znervóznila. Bohužel během chvíle Sparta vyrovnala, a ještě dvacet vteřin před koncem poločasu jsem se nechal obejít a Tihomir Novak vstřelil branku na 2:3. Navíc se zranil Tomáš Vnuk, což je pro nás v tuto chvíli tragédie. Ve druhém poločase jsme bez něj už nebyli vůbec nebezpeční dopředu.

Poslal jste na začátku duelu Plzeň do vedení, jak se to seběhlo?
Tak to byl klasický roh, kdy Michal Kovács mi to tam prakticky dává na slepo už dlouhodobě. Byla tam mezera v obraně Sparty. On mi to dal krásně na nohu, sice jsem to hrál ze vzduchu, takže trochu těžší pozice to byla, ale já mám rád tyhle balóny a dokázal jsem to trefit.

Sparta ale poté brzy dokázala otočit průběh duelu, bylo nepříjemné, že jste neudrželi vedení déle?
Tak hlavně je to tím, že všichni hráči Sparty mají prvotřídní kvalitu. Je jich osm, nedá se připravit pouze na dva, tři hráče. Všech osm hráčů, co obvykle hraje, je nadstandartních. Prostě tam ty střely byly a bylo to pouze o tom, jestli to tam soupeři spadne, nebo ne. V takovém zápase potřebujete i štěstí. Sparta ale průběh zvládla otočit již v první půli. Nám došly síly a na obrat už jsme ve druhém poločase neměli.

Myslíte, že mohlo být klíčovým momentem duelu zranění Tomáše Vnuka?
Asi ano. Tomáš Vnuk odstoupil z utkání za stavu 2:2. Hned na to padl gól do šatny na 2:3 a tím se asi zápas rozhodl.

Mimo Lukáše Rešetára chybí Interobalu i mládežnický reprezentant Lukáš Němec, jak citelná je tato ztráta na brankářském postu?
Jakub Luhový ho nahradil již v Teplicích, během zápasu i v Chrudimi a vždycky ho zastoupil výborně. Takže jsme za to samozřejmě rádi, ale Lukáš Němec chybí určitě také.

Futsalový večer v Plzni nalákal do ochozů velké množství diváků, jak jste si atmosféru zápasu užil?
Bylo to super. Já bych si přál, aby lidí chodili v podobném počtu pořád. Bohužel jsme prohráli, Sparta byla nad naše síly, ale od teď budeme doma zase vyhrávat.

Další aktuality

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.