Davide, jak byste zhodnotil necelou první polovinu sezóny?
Z první poloviny sezóny mám zatím smíšené pocity. V první kole jsme překvapili a porazili silnou Chrudim, bohužel o tuhle pomyslnou výhodu jsme ale přišli, když jsme doma prohráli s Plzní. A proto bude hodně záležet na posledním zápase první poloviny základní části, které hrajeme na Slavii. Když zvítězíme, tak budu docela spokojený.

Teplice vyměnily v letní přestávce trenéra, jak se vám pod Viktorem Tarčilem pracuje a v čem se liší od trenéra Barbosy?
Zatím je vše v pořádku. A co se týče taktické přípravy tak sem rád, že nám trenér předá své bohaté zkušenosti a my z toho můžeme těžit. Oba trenéři se liší v mnoha aspektech. Náš aktuální trenér Viktor Tarčilo je spíše přes taktiku. S trenérem Brunem Barbosou to bylo hlavně o kondiční připravenosti.

Se Slavií jste se setkali naposledy minulou sezónu v semifinále, jak na tuto sérii vzpomínáte?
Určitě kladně, jelikož se nám ji podařilo zvládnout v nejkratším možném čase, avšak první zápas série z naší strany nebyl tak dobrý. Byly to nervy až do poslední chvíle, ale zvládli jsme lépe těžké momenty, proto se zápas naklonil na naši stranu, a nakonec jsme zvládli i celou sérii.

V jakých aspektech hry je Slavia silná?
Slavia je velice důrazný a nepříjemný tým. Mají v týmu silného pivota Marka Radovanoviče, který je v jejich hře nedílnou součástí. Se Slavií jsme ale zatím ještě neztratili ani bod, takže z týmového hlediska se dá říci, že je to náš oblíbený soupeř.

V úterý vás čeká ještě finále poháru se Spartou, na přípravu tak budete mít pouze tři dny, bude to problém?
Myslím si, že by to neměl být problém. Já osobně mám rád větší herní vytížení, takže si myslím, že to pro nás nebude překážkou, a že si s tím dokážeme poradit.

A na co se bude muset Svarog zaměřit, aby v Edenu uspěl?
Jednoznačně na proměňování šancí, to bude celé utkání rozhodovat. Bude to zápas o nás a když budeme dostatečně produktivní, tak bychom to měli zvládnout. Zápas bude ale důležitý také v tom, aby nám neodskočilo čelo tabulky. Teprve po zápase se Slavií uvidíme, jestli budeme moci být spokojeni nebo ne.

Další aktuality

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.