Vítej v Plzni Maťo! Na úvod nám prozraď, kdy se ti Plzeň ozvala a jak rychle jsi se rozhodl, že to v Plzni zkusíš?
O zájmu Plzně jsem slyšel už dřív, ale teprve nedávno přišla konkrétní nabídka. Trvalo to jen pár dní a domluvil jsem se s trenérem.

Máš za sebou dva tréninky, dnes tě čeká první start. Jak zatím vnímáš kabinu v Plzni a s čím ty osobně půjdeš do zápasu v České Lípě?
Kabinu vnímám pozitivně. Je tu více zkušených hráčů z české reprezentace, kteří jsou doplněni mladšími hráči. Zápas s Českou Lípou bude pro mě první po delší době, takže se budu chtít hlavně co nejrychleji dostat do zápasové kondice.

V Plzni je na testech také Pavol Matejov, se kterým jste v minulé sezóně vybojovali bronz ve slovenské lize. Jak ho vnímáš jako spoluhráče?
Palo je stále mladý hráč, který se toho může ještě mnoho naučit. Je silný a má dobrou techniku. Minulou sezónu jsme skončili třetí poté, co poslední zápas sezóny rozhodl v náš prospěch.

 

Byl jsi už někdy předtím v Plzni? Jak se ti tu líbí?
V Plzni jsem ještě nebyl, takže je to pro mě premiéra. Zatím na to ještě nebyl čas, ale těším se, až si půjdu prohlédnout město.

Působíš ve slovenské reprezentaci, mohl bys přiblížit svou kariéru v národním dresu?
Nejcennější dres oblékám s malými přestávkami už téměř 6 let, během kterých došlo ke generační proměně týmu. Na Slovensku stále čekáme na úspěch v podobě postupu na závěrečný turnaj ME nebo MS. Doufám, že k tomu budu moci pomoct už v nadcházející kvalifikaci v Baku.

Jaký je podle tebe rozdíl mezi slovenskou ligou a českou ligou?
Rozdíl mezi našimi ligami je určitě v kvalitě. U nás má kvalitu většinou jen špička ligy, zatímco v Česku je liga vyrovnanější. 

Jak velká výzva je pro tebe účinkování v Česku?
Nad angažmá v Česku jsem přemýšlel už v minulosti, ale nikdy k tomu ještě nedošlo. Je to pro mě velká výzva, těším se na kvalitní soupeře a dobré zápasy.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.