Sezona skončila před pár týdny, emoce opadly. Jak bys druhé místo a celý ročník zhodnotil teď?
Myslím si, že s odstupem času můžeme sezonu hodnotit jako úspěšnou. Kdyby nám někdo před sezonou řekl, že vyhrajeme základní část a dostaneme se až do finále, tak bychom to brali všema deseti.

Ve Svarogu působíš jako dvojka zkušeného Jeronima. Jak jsi spokojený se svou zápasovou vytížeností?
Tak abych pravdu řekl, moc spokojený jsem ze začátku sezony nebyl. Každý hráč chce hrát co nejvíce. U brankářů je nevýhoda ta, že nastoupit může jen jeden, ale s pozicí jsem se smířil a čekal jsem na šanci. Jsem rád, že ve druhé polovině sezony jich přišlo daleko víc než v té první.

Ještě zůstaneme u tvého brankářského kolegy Jeronima. Jak spolu vycházíte?
Vycházíme spolu skvěle. Na každém tréninku i zápase se mi snaží pomoc a jsem za to strašně rád. Po brankářské stránce mi hodně pomáhá.

Jak sis celou sezonu užíval? Svarog to dotáhl hodně daleko. Co říkáš fanouškům a divácké kulise, která se během sezony vytvořila?
Sezonu jsem si užíval dost. Bylo super, že jsme během sezony nalákali na domácí zápasy víc a víc lidí. I oni mají velkou zásluhu na tom, že až do prvního finále jsme doma neprohráli jediný zápas.

Mimo Svarog jsi i součástí týmu české futsalové reprezentace do 21 let. Jak si užíváš tuhle stránku futsalu?
Pro každého sportovce je čest, když ve svém sportu může reprezentovat svou zem a ani já nejsem výjimkou. Už jako malý jsem měl sen hrát za reprezentaci a jsem rád, že si ten sen můžu plnit. Za každou nominaci do reprezentace jsem strašně rád a snažím se na každém srazu odvést maximum.

Čerstvě máš za sebou dvě utkání s Portugalskem, kde jste s reprezentací minulý víkend působili. Jaké to bylo? Co říkáš na portugalský tým? Připsali jste si jednu remízu a jednu těsnou prohru. Jak bys zápasy zhodnotil?
Měli jsme možnost se poměřit s jednou z nejlepších reprezentací na světě a myslím si, že jsme rozhodně nezklamali. Všichni Portugalci byli profesionálové, kteří futsal hrají od jedenácti let a nastupují v první portugalské lize. V obou zápasech jsme sahali po vítězství, ale bohužel se nám to ani v jednom nepovedlo dotáhnout. V prvním zápase jsme přišli o vítězství dvacet vteřin před koncem a ve druhém jsme vedli 2:0 po poločase, ale ani to nám bohužel nestačilo k tomu, abychom vyhráli.

Příští sezona už je prakticky za dveřmi, přestávka není moc dlouhá. Plánuješ v létě nějakou dovolenou a pořádný odpočinek?
Vzhledem k tomu, že jsme hráli finále, a ještě jsem si sezonu prodloužil s reprezentací, tak mám zhruba měsíc volno. Dovolenou určitě plánuji, abych si pořádně odpočinul a nabral síly na další sezonu.

I příští sezonu zůstáváš ve Svarogu, přemýšlel jsi i o angažmá u nějakého jiného klubu?
I v příští sezoně zůstávám v Teplicích. Nějaké myšlenky tam byly, ale jsem rád, že se vše dopadlo takto a budu pokračovat ve Svarogu.

Jaké máš od příští sezony očekávání? Těšíš se?
Těším se strašně moc. Doufám, že se nám bude dařit minimálně stejně jako v minulé sezoně a věřím, že bychom to mohli dotáhnout na ten nejvyšší stupínek.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.