Oslavili jste výhru v základní části české ligy. Jistě vás to potěšilo…
Ano, slavili jsme hodně, i když jsme v průběhu roku měli pár problému, přesto se nám povedlo zůstat na prvním místě! Hlavně pro mě to byl způsob, jak zapomenout na věci, které se staly během roku.

V sérii proti Helasu Brno vedete 2:0, skončí tato série již v pátek večer?
Je pravda, že máme sérii dobře rozehranou a samozřejmě chceme v pátek před našimi fanoušky vyhrát. Pochopitelně ale respektujeme kvalitu našeho protivníka, Helasu Brno.

V minulém utkání v Brně jste na hřišti chyběl, budete v pátek znovu v sestavě?
Aktuálně máme v týmu 5 cizinců a jeden tedy nemůže nastoupit, proto jsem v pátek nehrál. Ještě nevím, jestli nastoupím do dalšího utkání, ale určitě na to budu připravený!

Soupeř Svarogu v semifinále vzejde ze série Slavia - Interobal. Kdo je v ní favorit a koho byste si přál za soupeře?
Budou to velmi vyrovnaná utkání mezi dvěma skvělými týmy! Upřímně nevím, kdo postoupí, ale vím, že si nemůžeme vybírat. Musíme být připraveni čelit každému, kdo postoupí.

V semifinále se střetnou Chrudim a Sparta. Jak podle vás tato série dopadne?
Mezi Spartou a ERA-PACKem to bude podobné, jako jsem zmínil v předchozí odpovědi. Bude to velmi vyrovnaná série se dvěma skvělými týmy. Těžko odhadovat, kdo z nich projde do finále.

Svarog je v této sezóně velmi úspěšný, co je podle vás základem tohoto úspěchu?
Základem je náš dobrý kolektiv a nezapomínejme samozřejmě ani na hráče a trenéra, kteří s námi již nejsou. Jak jsem již řekl, i při tolika problémech se změnami v týmu v průběhu roku se nám podařilo udržet první místo. Ale teď se nemůžeme zastavit, musíme tvrdě pracovat a se stejnou pokorou, abychom se pokusili dosáhnout na ještě více skvělých úspěchů.

Další aktuality

Vondráček chce Slavii pomáhat i góly
Vondráček chce Slavii pomáhat i góly 28.02.2024

Kromě čistého konta pomohl brankář Adam Vondráček Slavii ke třem bodům proti Liberci také naprosto přesnou střelou přes celé hřiště do odkryté branky. "Sedlo mi to luxusně," říká v rozhovoru, ve kterém také prozradil, proč mu tak dlouho trvalo obléct si svlečený dres.

Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost
Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost 15.02.2024

Za čtyři zápasy v Helasu stihl Dominik Balog vstřelit tři branky a připsat si jednu asistenci. Co vlastně dvaadvacetiletého futsalistu do Brna z Chrudimi přivedlo? A co všechno si kromě svého herního vytížení pochvaluje?

Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii
Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii 31.01.2024

Jeden z nejzkušenějších slávistů Martin Brychta působí v letošní sezoně také v roli vedoucího mužstva. Kromě své vlastní přípravy na zápas tak dohlíží na různé předzápasové povinnosti. I přes tři vážná zranění kolene dotáhl počet svých startů v 1. Futsal lize na 200 a stále si připisuje další. Při této příležitosti jsme ho požádali o vzpomínkový rozhovor.