Martine, jít z šestého místa v play off na Chrudim je trochu pech, nemyslíte? Minulé sezony hrál s mistrem osmý tým.

Pokud bychom to brali s ohledem na poslední roky, kdy lize s převahou dominovala pouze Chrudim, tak se to tak může zdát. V letošní sezoně jsou však tři výkonnostně srovnatelné týmy, a tak pro nás není příliš důležité na koho z nich jsme narazili.

Jak se na celou čtvrtfinálovou sérii těšíte? Zachytáte si tradičně hodně?

Na play off se těším. Je to poprvé, kdy se Mělník do vyřazovací části ligy probojoval a jsem rád, že jsem toho součástí. V mělnické brance si tradičně celkem hodně zachytám a myslím, že proti čtrnáctinásobnému mistrovi ligy to bude platit dvojnásob.

Co říkáte na výpadek chrudimské formy?

Chrudim za poslední tři zápasy udělala stejně bodů jako my, takže jsme asi v podobné formě a čtvrtfinále bude napínavé. (smích) Když budu mluvit vážně, tak tomu nepřičítám příliš velkou váhu, všechna tři utkání Chrudimi byla vyrovnaná a rozhodovali drobnosti. Jsem přesvědčený o tom, že Chrudimští jsou dostatečně zkušení na to, aby se od těchto ztrát dokázali odstřihnout a jít do play off s čistou hlavou.

A jak jste se vy oklepali z prohry na Spartě a Slavii?

My se snažíme jít zápas od zápasu, takže tyto zápasy jsou již za námi a soustředíme se jen na play off, ve kterém chceme ukázat to nejlepší, co v nás je.

Bude váš tým na play off kompletní a jak vidíte své šance?

Kompletní na všechny zápasy jistě nebudeme, ať už je to kvůli zranění nebo kvůli absencím z důvodu fotbalových priorit. Myslím ale, že byť jsou naše výkony nevyrovnané a zatím nedokážeme porážet špičku tabulky pravidelně, tak když se sejdou okolnosti, dokážeme ji občas porazit. Proto věřím že se nám Chrudim ve čtvrtfinále podaří potrápit a třeba i vyhrát nějaký zápas.

Další aktuality

Vondráček chce Slavii pomáhat i góly
Vondráček chce Slavii pomáhat i góly 28.02.2024

Kromě čistého konta pomohl brankář Adam Vondráček Slavii ke třem bodům proti Liberci také naprosto přesnou střelou přes celé hřiště do odkryté branky. "Sedlo mi to luxusně," říká v rozhovoru, ve kterém také prozradil, proč mu tak dlouho trvalo obléct si svlečený dres.

Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost
Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost 15.02.2024

Za čtyři zápasy v Helasu stihl Dominik Balog vstřelit tři branky a připsat si jednu asistenci. Co vlastně dvaadvacetiletého futsalistu do Brna z Chrudimi přivedlo? A co všechno si kromě svého herního vytížení pochvaluje?

Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii
Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii 31.01.2024

Jeden z nejzkušenějších slávistů Martin Brychta působí v letošní sezoně také v roli vedoucího mužstva. Kromě své vlastní přípravy na zápas tak dohlíží na různé předzápasové povinnosti. I přes tři vážná zranění kolene dotáhl počet svých startů v 1. Futsal lize na 200 a stále si připisuje další. Při této příležitosti jsme ho požádali o vzpomínkový rozhovor.