Podle očekávání to byl soupeř, kdo od začátku zápasu diktoval tempo hry. Chrudim měla míč na svých sálovkách a dobývala obranu Teplic. Defenziva domácích však měla pevné základy v jejichž čele stál skvělý brankář Jeronimo. Možná překvapivě se k první vyložené šanci zápasu dostal v 17. minutě domácí Nene, proměnit však nedokázal. Strany se tak měnily za nerozhodného stavu 0:0.

Ve druhém poločase už se domácí trochu osmělili a dominance ERA-PACKu poklesla. I přes to se častěji hrálo před teplickou svatyní. První rozhodující moment utkání přišel ve 27. minutě. Unikající David Černý byl stažen k zemi a hostující Bagatini následně potrestán žlutou kartou. Standartní situaci zahrály Teplice na výbornou. Nene chytře přihrál do strany Tekovi a ten se nemýlil. Svarog se dostal do vedení 1:0 a hala se otřásala v základech. Jelikož Chrudim potřebovala čisté vítězství k zisku prvenství, brzy se uchýlila ke hře v power play. Toto rozhodnutí málem potrestal hned v první vteřině Nene, odkrytou branku však netrefil. Hosté se nakonec přeci jen mohli radovat. Dvě minuty před koncem vyrovnal na 1:1 Max. Fanoušci hnali teplický tým, jak jen to šlo. Celá hala byla na nohou a tlačila Teplice za historickým úspěchem. Domácí si v posledních dvou minutách ještě prožili horké chvilky, ale všechny nebezpečnější situace řešil skvěle Jeronimo. Nakonec to byl Nene, kdo čtrnáct vteřin před koncem uklízel do prázdné branky a rozhodl o definitivním vítězství Teplic. 

V hale tak mohlo vypuknout šílenství. Celá Stínadla věděla, že Svarog svůj nejdůležitější zápas dosavadní sezony zvládl! Po 22 zápasech končí Teplice na nejvyšší příčce a mohou s klidem vyhlížet play off, ve kterém narazí na Helas Brno.

Michail Žák, prezident klubu Svarog FC: „Celou sezonu s námi nikdo moc nepočítal. Všichni plánovali finále Sparta - ERA-PACK, ale já osobně klukům věřil. Odehráli jsme zodpovědně všechny zápasy základní části. V posledním utkání jsme měli za úkol neprohrát doma s Chrudimí a tím pádem skončit na prvním místě. Bohužel, celou sezonu nás katastroficky trápí zranění a tento zápas nebyl výjimkou. Museli jsme týden před zápasem přemýšlet, jak dát dohromady náš kádr. Dokonce dva hráči včera hráli s pomocí injekce proti bolesti. Proto smekám před klukama za včerejší výsledek, jsou pro mě prostě hrdinové! Měli jsme také dilema, koho nechat z pětice Brazilců na lavičce, hrát totiž mohou jen čtyři. Musím říci, že já osobně trval na tom, aby hrál Claudinho, ale Bruno rozhod ve prospěch Nene a udělal to dobře! Hrát otevřenou partii proti ERA-PACKu je sebevražda, proto jsme museli využít obranný styl a nedat hráčům Chrudimi možnost dostat se do rychlých protiútoků. Celkový plán na toto utkání jsme zvládli na jedničku. Kluci to prostě odmakali a odjezdili, proto jsme zaslouženě zvítězili. Obrovské poděkování patří našim divákům, byli včera fantastičtí! Teď je před námi těžká cesta v play off. Pokud budeme stejně zodpovědní v každém dalším utkání, máme velkou šanci se dostat do finále. Zatím je to hlavní cíl a když se nám to povede a budeme tam, budeme se pokoušet o zázrak. Ale nic není nemožné, poslední utkání tomu svědčí.“

Felipe Conde, trenér FK ERA-PACK Chrudim:
„V zápase jsme měli malou útočnou produktivitu. Kontrolovali jsme míč, ale v poslední třetině hřiště to k ničemu nevedlo. Soupeř se dobře bránil, navíc my předvedli řadu technických chyb. I my jsme dozadu pracovali velmi dobře, Teplicím jsme mnoho šancí nepovolili. Bohužel jsme inkasovali jako první po excelentním volném přímém kopu Teky. Během power-play jsme si moc příležitostí nevypracovali, přesto se nám podařilo vyrovnat. Jsme v té fázi, protože jen tvrdou prací můžeme tuto situaci napravit. Nyní je na mě, abych z pozice trenéra našel pro tým další alternativy. Přáli jsme si být první, ale nepovedlo se. Gratuluji Svarogu, který byl v základní části nejlepším týmem. Čeká nás těžká cesta, ale doufám, že díky tvrdé práci splníme naše cíle. Věřím v každého svého hráče, vím, čeho jsou schopní. Musíme se soustředit na naši práci a každým dnem se zlepšovat.“

Statistiky

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.